Gazeteci Çetinkaya'ya ağır ceza ve tahliye

Antalya'da tutuklu gazeteci Tuncer Çetinkaya ile Erdoğan Polat, 7 yıl 6'şar ay hapse mahkum edildi. Tuncer Çetinkaya, sağlık sorunları nedeniyle adli kontrolle tahliye edildi.

SHABER3.COM

Antalya’da haklarında sözde silahlı örgüt üyeliğinden 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan, aralarında kapatılan Aktif Eğitim Sen Şube Başkanı Erdoğan Polat ile eski Zaman Gazetesi çalışanlarının da bulunduğu 2’si tutuklu 14 sanığın yargılanmasına Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Davanın duruşmasında mahkeme heyeti, tutuklu Erdoğan Polat ile eski Zaman Gazetesi Bölge Müdürü Tuncer Çetinkaya’nın dosyasını ayırdı. Mahkeme, Tuncer Çetinkaya ile Erdoğan Polat’ı 7 yıl 6’şar ay hapse mahkum etti. Mahkeme, sağlık sorunlarından dolayı Tuncer Çetinkaya’yı adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

CEZAEVİNDE AMELİYAT EDİLDİ, 30 KİLO KAYBETTİ AMA TAHLİYE EDİLMEDİ

Cezaevinde oldukça zor zamanlar geçiren Çetinkaya ağır hastalığı sebebiyle bir kez tahliye edilmiş ancak savcının itirazıyla tekrar tutuklanmıştı. Çetinkaya'nın kızı yaşadıklarını şu sözlerle anlatmıştı:
''Babam cezaevinde psikolojik işkence gördü. İlaçları kendisine 5 ay ulaştırılmadı, doktora çıkarılmadı. Böbreklerindeki kistler her geçen gün büyüdü, şimdi hayati tehlike oluşturdu. Babam 22 Ocak 2017’de ameliyat olmasına rağmen 8 saat üstü kanlı elbiselerle morgun karşısında, parmaklıklar ardında bir köşeye bırakıldı. Normal şartlarda başka hastalar refakatçi ile kalabilirken bize izin verilmedi. Sürüklenerek cezaevine geri götürüldü. Askerlerin kötü muamelesi ve ameliyatta yaşadığı şeylerden sonra babamın hastalığı daha da ilerledi. Adli tıp raporundaki ‘evde bakıma muhtaçtır’ yazısına rağmen babam serbest bırakılma talebi reddedildi”
<< Önceki Haber Gazeteci Çetinkaya'ya ağır ceza ve tahliye Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER