Arınç gündem dışı Erdoğan'la görüştü: AKP'ye zarar vermem

AKP kurucularından Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Tayyip Erdoğan’la görüşmek üzere AKP Genel Merkezi’ne gitti. Akşam 19.00’da parti merkezine gelen Arınç, girişte gazetecilerin sorularını cevapladı ve “Davet üzerine buradayım!” dedi.Arınç görüşme çıkışında, “Aktif siyasi hayatın içerisinde yer almaya niyetim yok. Her konuyu görüştük” dedi.

SHABER3.COM

Arınç, Abdullah Gül sorusuna ise; “Bu konuyu açıklamak istemiyorum. Cumhurbaşkanımız arzu ederse açıklar” ifadeleriyle yanıt verdi.

Bülent Arınç, "Ben ne AK Parti, ne onun genel başkanına zarar verecek hiçbir hareketin içinde olmam. Ben iyi bir AK Parti'liyim, Milli Görüş çizgisinde siyaset yapmış bir insanım. Bizim edindiğimiz, gördüğümüz bütün terbiye, bütün ahlak bize davamıza hangi noktada olursa olsun sahip çıkmayı gerektirir" dedi.

Erdoğan’ın resmi programında Bülent Arınç ile görüşme bilgisi bulunmuyordu. AKP Sözcüsü Mahir Ünal ise konuyla ilgili sorulan soruya şu cevabı vermişti: Böyle bir görüşmeyle ilgili herhangi bir şekilde genel başkanımızın bizimle paylaştığı bir bilgi söz konusu değil.

“GÜL’Ü KONUŞACAKLAR” İDDİASI

Özellikle Meral Akşener Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamasından sonra 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yönelik adaylık iddialarının güçlenmesinde sonra Erdoğan cephesinde böyle bir adımın gelmesi dikkat çekti.

Görüşmede ikilinin, Abdullah Gül’ün adının Cumhurbaşkanlığı adayları arasında anılması ile ilgili olarak görüş alışverişinde bulunacağı bilgisi kulislerde konuşulmuştu.
<< Önceki Haber Arınç gündem dışı Erdoğan'la görüştü: AKP'ye... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER