Fransa'dan sert Rusya ve Esed bildirisi


Fransa, Suriye krizine siyasi bir çözüm aranan Cenevre görüşmelerinin askıya alınması ile ilgili Suriye rejimi ve Rusya'yı suçlayan sert bir bildiri yayınladı.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius imzalı açıklamada, Birleşmiş Milletler Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Suriye'deki dramatik koşulların görüşmeleri hedefinden uzaklaştırdığı gerekçesiyle askıya alma kararına tam destek verildi. Dışişleri Bakanı Fabius, görüşmelere ne Esed rejimi ne de onun destekçilerinin gözle görülür iyi niyetli destek vermediğini, aksine barış çabalarını torpillediklerini vurguladı. Açıklamada, "Biz Rusya'nın desteğiyle Suriye rejimi tarafından Halep ve yüzbinlerce sakinini boğmak için gerçekleştirilen acımasız saldırıyı kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Fabius, Fransa'nın rejim ve müttefiklerinden, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kuşatmaların sona erdirilmesi, sivillere yönelik bombardımanın durdurulması ve insani yardımların Suriye halkına ulaşmasını öngören 2254 sayılı kararı uyarınca sorumluluklarını yerine getirmelerini beklediğini aktardı.

Fransa Dışişleri Bakanı, bugün toplanacak Londra Konferansı başta olmak üzere diğer ülkelerle bir araya gelecekleri toplantılarda, müttefikleriyle bir sonraki temel adımın ne olacağı yönünde istişare etme fırsatı bulacağını sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Fransa'dan sert Rusya ve Esed bildirisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER