Fransa basını, Ankara'daki terör saldırısına geniş yer ayırdı


Fransa'nın sol eğilimli gazetesi Liberation, bugünkü sayısında 5 sayfayı Ankara'da 97 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ayırdı.

'Türkiye'de en korkunç senaryo' manşetiyle çıkan gazete, 100'e yakın kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası Türkiye'nin kendisini iç savaşa götürebilecek sarmaldan çıkmaya çalıştığını iddia etti.

'Türkiye'de barışın katileri kim?' sorusunu yönelten gazete, yetkililerin saldırının arkasında PKK, sol örgütler ve IŞİD'in olabileceğini yönündeki ifadelerinin bulunduğunu hatırlattı. Hükümete yakın medyanın saldırının arkasında PKK'nın olduğuna yönelik haberler yaptığına değinen Liberation, PKK'nın hedefinde güvenlik güçleri; polis, asker ve devlet görevlilerinin olduğunu öne sürdü.

İTFAİYECİLİKTEN PİROMANİYE

Liberation gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bir zamanlar 'itfaiyeci' görevi görürken şimdi 'piromani' (yangın çıkarma) hastalığına yakalandığı yakıştırmasını yaptı ve "demokratik reformlar yapan, çözüm sürecini başlatan Türkiye Cumhurbaşkanı'nın şimdi ülkeyi yeni bir şiddet döngüsüne soktuğunu" iddia etti. CİHAN
<< Önceki Haber Fransa basını, Ankara'daki terör saldırısına geniş... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER