Ankara'daki patlama, Çanakkale'de protesto edildi


Ankara'daki 'Barış Mitingi' öncesi gerçekleştirilen bombalı saldırı Çanakkale'de düzenlenen mitingle protesto edildi. Kendi güvenliğini kendileri sağlamaya çalışan eylemciler, polisin önünde bariyerler kurarak gelen vatandaşları arama yapıp meydana aldı.

Ankara'da meydana gelen patlamanın ardından birçok yerde olduğu gibi Çanakkale'de de protesto yürüyüşleri devam ediyor. Başta KESK ve DİSK olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşlarının katkısı ile düzenlenen Terör Saldırısına Tepki Yürüyüşü, Salı Pazarı'nda başladı. Sloganlar atarak İskele Meydanı'na gelen grup, polis kordonu ile karşılaştı. Grubun AK Parti binasına gitmemesi için polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. İskelede toplanan grup, polis önünde kendi güvenlik önlemlerini kendileri aldı. Plastik çubuklarla çember oluşturan görevliler, meydana gelenleri arayarak içeri aldı. Yürüyüşe CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek de katıldı.

AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine slogan atan grup, saldırıda hayatını kaybeden Emek Partisi Çanakkale İl Başkanı Ercan Adsız'ı da unutmadı. Ellerine aldıkları Adsız'ın fotoğrafını kaldıran grup, saldırıyı gerçekleştirenlere tepki gösterdi. Burada toplanan vatandaşlara bir konuşma yapan Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç, katliamı ve katilleri asla unutmayacaklarını söyledi. Koç, "Üzgünüz. Yastayız. İsyandayız. Ankara'ya gittiğimizde barış vardı ellerimizde. Tebeşir tozları vardı, şimdi arkadaşlarımızın kanı var. Ama inadına inadına barış mücadelesi vereceğiz. Bu katilleri barış mücadelesi ile boğacağız." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından grup sessizce dağılırken, dağılma sırasında bir grup ile polis ekipleri arasında gergin anlar yaşandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'daki patlama, Çanakkale'de protesto edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER