Fethullah Gülen Hocaefendi'nin avukatından kayyıma yalanlama


Fethullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, Kaynak Holding Yönetim Kurulu'na kayyım olarak atanan İmran Okumuş'un beyanları ile ilgili açıklama yaptı. Albayrak, belgesiz, mesnetsiz ve kayyımın görev sınırını aşan açıklamalara ilişkin gerekli tüm yasal yollara başvurulacağını belirtti.

Avukat Nurullah Albayarak'ın yaptığı yazılı açıklama şöyle: "Sabah Gazetesi'nin 19 Ocak 2015 tarihli yayınında, Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Sulh Ceza Hakimliği tarafından kayyım olarak atanan İmran Okumuş tarafından, Sayın Fethullah Gülen ve kardeşi hakkında dile getirilen iddialar doğru değildir.

Müvekkilimin kardeşi Mesih Gülen, söz konusu açıklamada söylendiği gibi 77.138 TL değil sadece 3.897 TL maaş almıştır. Bu bilgi, hesap hatası değilse kasıtlı olarak toplumun yanıltılmak istenmesi anlamına gelmektedir.

Yine söz konusu açıklamada, müvekkilimin kardeşinin işten çıkarıldıktan sonra yurt dışına firar ettiği ifade edilmektedir. İşten çıkarılan bir kişinin Anayasal bir hak olan seyahat hakkını kullanarak yurt dışına çıkması kayyımın iznine mi tabidir ki firar etti denilebilmektedir? Maksatlı bu iddianın aksine herkes izin almaksızın seyahat etme özgürlüğüne sahiptir. İşten gerekçesiz olarak çıkartılmış olan müvekkilimin kardeşi de Anayasal hak kapsamında seyahat etmiştir.

Belgesiz, mesnetsiz ve kayyımın görev sınırını aşan bu açıklamalara ilişkin gerekli tüm yasal yollara başvurulacaktır."
CİHAN
<< Önceki Haber Fethullah Gülen Hocaefendi'nin avukatından kayyıma yalanlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER