Farklı ülkelerden 260 anne, Türkiye'de buluştu

Baran Uluslararası Öğrenci ve Kültür Federasyonu, çocukları Türkiye’de okuyan 66 ülkeden anneyi dün Maslak TİM Show Center’da düzenlediği ‘Dünya Anneler Günü’ programında buluşturdu.

Farklı ülkelerden 260 anne, Türkiye'de buluştu

Hem uzun zamandır görmedikleri çocuklarıyla hem de çocukları yurtdışında eğitim gönüllüsü olarak çalışan Türk annelerle bu özel gece vesilesiyle buluşan misafir anneler, dil, din, ırk farklılığı gözetmeksizin ‘anne’ olmanın mutluluğunu yaşadı. Barış ve dostluk mesajı verilen gecede sevinç ve hüzün bir aradaydı.
İstanbul'da 66 ülkeden 260 anne evladı ile bir araya geldi! | Samanyolu Haber
Bu yıl 3.sü düzenlenen programa çocukları Türkiye’de okuyan 260 anne katıldı. İstanbul’da çocukları ile buluşan anneler evlatlarıyla hasret giderdi. Gecede başarıları ve fedakarlıklarıyla öne çıkan annelere farklı kategorilerde ödüller de takdim edildi. Programa Türkiye’den Nazlı Ilıcak, Meral Akşener ve Suna Vidinli gibi isimler de katıldı.

Geceye anneleri ile beraber katılan öğrenciler de kendilerine sunulan imkanlardan duydukları minnettarlığı dile getirdi. Mustafa Muhammed ise Nijerya’dan eğitim almak için Türkiye’ye gelenlerden. Bahçeşehir Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu olan Mustafa Muhammed, “Ülkeme döneceğim, oraya vefa borcum var. Ben lise eğitimimi Nijerya’nın en iyi okullardan biri olan Türk kolejlerinde aldım. Kaliteli bir eğitimin yanı sıra manevi şeyler de öğrendim. Oraları, o vefakâr insanları nasıl unutabilirim.” diyor. Anne Hajiya Adama Mohammed ise farklı renklerden, dillerden ve de dinlerden insanın içinde olduğu için gözyaşlarını tutamadığını belirtti. Anne, “Çocuğumu bırakırken hep korkuyordum, bunca yıl boşuna üzülmüşüm bu insanlar çok güvenilir.” dedi.

Geceye ablasıyla katılan Muşahit Hasan, Mevlana Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nde okuyor. Hasan, anne ve babasının yokluğunu hissettirmediği için ablası Mehviş Hasan’a teşekkür ediyor. Hindistan’da yaşayan abla Hasan, gördüğü mozaik karşısında duygularını şu şekilde ifade ediyor: “6 aydır görüşmüyorduk. Kardeşim cennet gibi bir fırsatın içinde eğitim alıyor.”

Kendisi de Türk Okulu Mezunu olan Arnavutluk Devlet Üniversitesi Dekanı Doç. Dr. Nela Sofi ise önceden Türkleri kendilerini sömüren bir halk olarak bildiğini söyleyerek, “Ancak Türk okulları sayesinde şimdi hepinize anne diyorum. Kendi kızlarınızı oğullarınızı bizim yanımıza gönderdiğiniz için size çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Geceye Nurten Kutlu öğretmen de Kenya’dan video ile mesaj gönderdi. 17 yıldır yurtdışında görev yapan Nurten öğretmen, “Yaptığımız her bir hicretin annelerimizin sevap hanesine yazılmasını istiyorum. Allah ömrümün kalan kısmında da hicrette olmayı nasip etsin.” dedi. Nurten öğretmenin  anne ve kayınvalidesine gecede vefa ödülleri verildi.   Hidayet Karaca’nın eşi Şule Karaca da vefa ödülü alanlardandı.

MHP istanbul Milletvekili Meral Akşener ve gazeteci Suna Vidinli Kenya’da öğretmenlik yapan Nurten öğretmenin anne ve kayınvalidesine onur ödülü verdi.

Vidinli: Anne yüreği dünyada hiçbir şeye benzemez

Geceye katılan gazeteci Suna Vidinli, annelerin bu kurumlara güvenmelerinin önemli olduğuna dikat çekti. Vidinli, “Anne yüreği dünyada hiçbir şeye benzemez. Çocuklarını güvenip okumaya yollamaları başlı başına çok güzel bir olay. Burada çok güzel bir ortam var. Hem yurtdışına çocuklarını göndermiş anneler var hem de yurtdışından çocukları buraya okumaya gelmiş anneler var. Farklı kültürlerden de olsa ortak noktaları paylaşmak adına anlamlı bir gün. Türkiye’nin böyle bir şeye ev sahipliği yapması, annelerin de bu kurumlara böyle bir organizasyona güvenmeleri de manidar. Ben de 6 sene yurtdışında okudum.” şeklinde konuştu.
Akşener: Annem ‘Gençliğinin zekatını ver’ derdi

Gecede konuşan Meral Akşener 34 yıldır kayınvalidesi ile yaşadığını ifade ederek, “Ben de bir anneyim. Ben genç kızken annem her zaman ‘Yaşlıların elinden tut, bakımlarını yap, banyolarını yaptır, insanlardan iğrenme gençliğin zekatını ver’ derdi. Sizin kızınız gençliğin zekatını verdi. Ne mutlu size. Allah onlardan razı olsun. Bütün anne olacak kızların da böyle örnek anne olmasını diliyorum.” diye konuştu. Meral Akşener gecede vefa ödülü alan Nurten öğretmenin kayınvalidesi Kevser Çalışkan’a ödülünü de takdim etti.

Nazlı Ilıcak: Cesur olun, iyilikler yapmaya devam edin


Bütün bu güzelliklerin oluşması için tohumları eken Fethullah Gülen Hocaefendi’ye selamlarımı iletiyorum. Türkiye’de hepimiz her zaman çok zor günler geçirdik.  Böyle bir süreçten geçiyoruz. Ama emin olun sel gider kum kalır. Burada özgül ağırlığı çok fazla olan bir toplum var. Kendisini insanlığa, Allah’a adamış sadece Allah rızası için çalışan insanlar topluluğu. Bir gönüldaş olarak sizinle beraber olduğumu göstermek için geldim. Kendinize güvenin cesur olun, iyilikler yapmaya devam edin. Bu dünyada da ahirette de karşılığını alacağınıza inanıyorum.







<< Önceki Haber Farklı ülkelerden 260 anne, Türkiye'de buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER