EXPO 2016 logosu tartışmaları sürüyor

EXPO 2016 logosu tartışmaları sürüyor

Çiçek ve çocuk temalı olarak gerçekleştirilerek EXPO 2016 Antalya organizasyonu öncesi logo tartışması başladı. EXPO 2016'nın tipografi logosunun bu yıl Milano'da yapılan EXPO 2015 logosuna benzediği ifade edildi. Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Yönetim Kurulu Başkanı ve EXPO Tanıtım Konseyi Üyesi Nizamettin Şen, EXPO'nun logosunun değişmesinden dolayı duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Şen, son yapılan logonun içerisinde Antalya yazısının kaybolduğunu ve bunun Milano EXPO'sundan kopyalandığını öne sürdü. Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez de logonun Milano'da yapılan EXPO'nun logosuna benzediğini kabul etti.

EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu Toplantısı Vali Muammer Türker, EXPO Antalya Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez ve diğer üyelerin katılımıyla bin 121 dekarlık EXPO alanında gerçekleştirildi. EXPO Genel Sekreter Yardımcısı Faik Akturan, çalışmaların ne aşamada olduğunu ve devam eden işleri görsel sunumla anlattı.

Protokol üyelerinin tanıtım sunumları ve konuşmalarının ardından üyelerden görüş ve öneriler alındı. ATAV Başkanı ve EXPO Tanıtım Konseyi Üyesi Nizamettin Şen, EXPO'da anlayamadıkları bir sistem olduğunu, Akdeniz Üniversitesi ve EXPO üyelerinin kendileri ile bütünleşme konusunda bir hayli zorlandığını ifade etti. Bugüne kadar tanıtım bölümünde olmasına rağmen tanıtım şirketiyle bir araya getirilmediklerini eleştiren Şen, "Bunu şuradan anlıyoruz. Biz burada tanıtım bölümündeyiz ama bugüne kadar ne bizi tanıtım şirketiyle bir araya getirdiler ne de EXPO'nun logosunun değişmesinden dolayı ne kimse bize soru sordu veya danıştı. Bu kente yapılan bir sürü olumlu çalışma kopuk kopuk yapılması kimseye fayda vermez." dedi.

"MİLANO'DAN KOPYALANMIŞ"

EXPO logosuyla ilgili de eleştirilerini sıralayan Başkan Nizamettin Şen, son logodaki Antalya yazısının çok küçük kaldığını, eski logonun ise neden değiştirildiğini sordu. Logo değiştiğine neden gidildiğine bir anlam veremediğini ifade eden TAV Başkanı ve EXPO Tanıtım Konseyi Üyesi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bügün yol boyunca ve her yerde bu yazı şeklini gördüm. Bu EXPO yazısı zaten Milano'dan kopyalanmış bir yazıdır. Bu değişimin nedenini ve EXPO aldığını size ileteyim. EXPO deyince Anfaş akıllara geliyor. İkincisi de biz buraya sanayi EXPO'su kuruyoruz izlenimi çıkıyor. Biz bunu bir türlü anlatamadık. Çocuk her zaman geride kalıyor. Çiçek ve Çocuk teması bir türlü oturtamadık. Belli yerleri süslerken hiç bir okulu çiçeklerle süsleyemedik. Herhalde danışma kurulları bir noktada toplanmak için varlar ancak danışmak için yoklar. EXPO'nun kendi yöneticilerinin kararlarından yönetilmesi imajından da kurtulması lazımdır."

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez de son yapılan tipografi çalışmasının Milano EXPO'ya benzediğini kabul ettiğini, Nizamettin Şen'in eleştirilerinde haksız sayılmadığını söyledi. Suiçmez, farkındalık oluşturulması için son logoyu şekilde tasarlandıklarını anlattı.

"MEYDAN – EXPO RAYLI SİSTEM YETİŞECEK"

Vali Muammer Türker, Meydan bölgesi ile EXPO alanı arsında yapımı devam eden raylı sistemin organizasyonu açılışına yetişeceğini söyledi. Hükümetin verdiği desteklerle ve çalışmalarla EXPO'nun yapılmaya devam etiğini aktaran Vali Muammer Türker, şunları kaydetti: "Çok önemli olmayan ufak tefek sarkmalar dışında bu sene sonunda kule hariç bütün yapıları bitireceğiz. Kulede planladığı gibi gidiyor. Yağmur, kış, sıcak demeden çalışılıyor. Bu çerçevede EXPO sahasının dışında olmasına rağmen EXPO için hız kazanan raylı sisteme bakacak olursak ben ilgililerle görüştüğümde bu projenin alt yapısının sağlanacağı yönünde bilgi aldım."
CİHAN
<< Önceki Haber EXPO 2016 logosu tartışmaları sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER