Karadeniz günlerinde bedava hamsi izdihamı

Karadeniz günlerinde bedava hamsi izdihamı

Bursa Karadeniz günlerinin açılışı kapsamında pişirilen 1 ton balık yarım saatte tükendi.

Karadeniz Platformu tarafından Bursa'da bulunan yaklaşık 20 Karadeniz il derneğinin katkıları ile bu yıl ilki düzenlenen Bursa Karadeniz günleri açılışı hamsi dağıtımı ile başladı. Merinos Kongre ve Kültür Merkezindeki etkinlik kapsamında hazır paketler halinde getirilen ve alanda kurulan ızgarada pişirilen bir ton hamsi yetmeyince takviye balık getirildi. Alanda hamsi alabilmek için metrelerce kuyruk oluşturan vatandaşlar saatlerce bekledi. Saatlerce kuyrukta bekleyen bazı vatandaşlar sonradan gelip tezgahın ardından balık alanlara tepki gösterdi. Balık tezgahı önünde yaşanan yoğunluk İstiklal marşının okunması ile sakinleşti. İstiklal Marşının bitmesi ile birlikte balık alma yarışı tekrarlandı.

Balık alanlar mutlu olurken, uzun süre sırada beklemesine rağmen alamayanlar ise şikayet etti. Bazı vatandaşlar da uzun kuyruğa girmeyi göze alamadıklarından olayı kenardan seyretmekle yetindi.

Bursa Kastamonulular Derneği Başkanı ve Karadeniz Platformu sözcüsü İsmail Tiftik, bu yıl Bursa Karadeniz günlerinin ilkini düzenlediklerini belirterek, "Bursa yıllardır İstanbul'un arka bahçesi olarak kaldı. Ama son yıllarda ekonomi açsından, turizm açısından bunu aştı Bursa, 3 milyonluk büyük bir metropol. İstanbul'da Karadeniz günleri düzenleniyor, İstanbul'da hamsi şöleni düzenleniyor biz kıskanıyorduk. İstanbul yapıyorsa bizde yaparız dedik. Bu projeye yüreğini koyan 20 Karadeniz ili ile bu programı hazırlanarak düzenledik." dedi.

Projede alın teri ve emek olduğunu bildiren Tiftik, "Aylardır hazırlanıyoruz. Burada hamsiler pişmeye başladı, kuyruk çok fazla. İçeride 20 ilimiz stant açtılar. Karadeniz bölgemizin yöresel gıdaları, el sanatları, içeride sergileniyor. İçeride ayrı bir şölen, dışarıda ayrı bir şölen. Bu günden itibaren 5 gün serecek festival inşallah geleneksel hale gelecektir." şeklinde konuştu.

9-13 Aralık tarihleri arasında düzenlenen etkinlik kapsamında kongre merkezinde de Karadeniz yöresine has ürünler Bursalılarla buluşacak. CİHAN
<< Önceki Haber Karadeniz günlerinde bedava hamsi izdihamı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER