Eski talebesinden Terim'e: Artık Emekli ol

İzlanda mağlubiyeti Milli Takım ile ilgili tartışmaları yeniden alevlendirdi. Spor yorumcuları mağlubiyetin ve daha da ötesi kötü oyunun faturasını Fatih Terim'e kesti.

Eski talebesinden Terim'e: Artık Emekli ol

Spor yorumcuları İzlanda maçından sonra faturayı Fatih Terim'e kesti. Terim'e en ağır eleştiriyi Milli Takımdan kendi talebesi eski Milli Kaleci Rüştü Reçber yaptı. Reçber Terim'e 
''Artık sana inanmıyoruz'' dedi .  


RÜŞTÜ REÇPER - HÜRRİYET

Herkesi inandırabilirsiniz, herkesi ikna edebilirsiniz (ki zannetmiyorum) ama beni gram inandıramıyorsunuz yani kandıramıyorsunuz. Her maça ülkenin milli takımını kaos içinde hazırlamayı vazife edinmiş, kendisi ile çekişen, hatta söylediklerinin anlamını çözemez hale gelen bir ombudsman izlenimi veren, ülke içinde tartışılır hale gelen, saygıyı, sevgiyle değil de korku ve tehditle almaya çalışan sayın Fatih Terim, son 3 yıldır hiçbir şey vermediğin Türk futboluna belki de en iyi katkıyı emekli olarak verebilirsiniz...

MEHMET DEMİRKOL- NTV SPOR

"Bu sadece kapris takımı... Fatih Terim'in çıkardığı kadro bu yani... Kazanamazsan kaprisinden buraya geliyorsun. Bütün oyuncuların attığı golün toplamı Arda Turan'dan 2 gol fazla sadece..."
"Ben İzlanda'yı yenebileceğimizi düşünüyordum ama İzlanda deşifre olmuş bir takım nasıl oynayacağı biliniyor. Biz bu takımı yenebilirdik. Benim kızgınlığım buna zaten sadece Emre'nin yaptığı işi biz maçın tamamına yayabilsek. Bunu Fatih hoca yapabilirdi. Biz İzlanda'nın önüne geçeriz futbol anlamında...Bizden öndeler bu konuda takdir ediyorum. Ama Fatih hoca malesef bunu düşünmüyor. Futbolun içinde kalmayan sürekli dışına çıkan hocanın kendisi... Problemimiz budur. Orada garip bir savaş dönüyor. Dünyanın her yerinde  politika var. Sahanın içi hocanın işi.."Dünyanın en ahalı teknik direktörü bunu çözebilmeli... Futbol direktörü ismini koyan kişiler bununla yüzleşmeli. Hocanın yardımcısı kim belli değil. Sahaya kimler çıkıyor bilmiyoruz. Bu filmin sonu kötü... O kadar kötü yönettiler ki kim kazanırsa kazansın büyük kaybden olacak. Terim kazanırsa Arda'yı dışarıda bırakan kişi olacak. Arda kazanırsa Fatih Terim'i yiyen kişi olacak. Arda'ya tavsiyem ben yerine biz diyor kendisini iyi anlatamıyor o yüzden söylüyorum. Anlatın bitsin yani bu iş..."

ERSİN DÜZEN - VATAN 

FATİH Terim ülkenin en kariyerli ve başarılı hocası ancak duyguları mantığının önüne geçiyor. Futbolcu seçimi ve 11’deki tercihlerinin başka açıklaması yok. Seçimler performansa bağlı değil, aksi takdirde aynı hatalar bu kadar üst üste yapılmaz.RUSYA’YA gideriz veya gitmeyiz; sorun bu değil. Uzun vadeli olarak takımın başında olan Fatih Hoca’nın hem saha dışı hem de içindeki problemleri şu ana kadar çözemeyişi. Çözülecek gibi de görünmüyor, sahadaki milli takım umut vermiyor.

UĞUR MELEKE - HÜRRİYET
Bu maçın da özeti diğerleriyle aynı: Terim her maça rakibi şaşırtmak için kurgulanmış sürpriz 11’lerle çıkıyor. Ben henüz rakiplerin şaşırdığını hiç görmedim, hep şaşıran bizim oyuncular oluyor galiba! Sürprize en çok bizimkiler aldanıyor. Ve Terim birilerini şaşırtayım derken, bitiyor bu hikaye. Biz bitti demeden bitiyor sanki yavaş yavaş.Terim, olası bir başarısızlığın bedelini ödemeye hazır olduğunu söylemişti bir ay önce. Ne olabilir ki, en fazla istifa eder, kişisel bedelini öder.

GÜNTEKİN ONAY- VATAN 

NE yazık ki bir sistem takımı değiliz. Her maç farklı kadro, farklı farklı bir tertip ile oyun alanındayız. Sürekli arayış içinde Fatih Terim. Genç oyuncular ile yola çıktık, böyle devam edeceğiz. Tamam da bu oyuncuların yeterliliğini sorgulamayalım mı? Çocuklar enerji ve mücadele ortaya koyuyorlar ancak saha içi organizasyonu ve kalite yeterli mi? Bu takım Türkiye’nin en güçlü takımı değil. En kaliteli oyuncu grubu değil. İşin gerçeği ne yazık ki bu. Dün akşam sahaya çıkan takım Dünya Kupası’na gidebilir mi? Bence gidemez. Fatih hoca belki de diyecek ki “Son 60 yılda zaten 1 kere gitmişiz, bari yeni isimler, yetenekler kazanalım”
<< Önceki Haber Eski talebesinden Terim'e: Artık Emekli ol Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER