Dünyanın merakla beklediği tartışmada 2. raund sonuçlandı

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak Başkanlık Seçimleri öncesi Demokrat aday Hillary Clinton ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump, bir kez daha yüz yüze kozlarını paylaştı.

samanyoluhaber.com

YİNE CLINTON KAZANDI

İşte dünyanın merakla beklediği tartışmanın sonucu

TSİ ile bu sabaha karşı sona eren münazara serisinden ikincisi, New York Times’a göre karşılıklı ‘patlayıcı saldırılarla” başladı ve ölçülü bir nezaketle sona erdi.

İkinci raundda Trump eşi ABD eski Başkanı Bill Clinton’ın seks skandallarını gündeme getirdi ve Dışişleri Bakanlığı döneminde şahsi e-posta server’ını kullandığı için şu anda hapiste olması gerektiğini söyledi.

Clinton ise karşı saldırıda, geçenlerde ortaya çıkan ve Trump’ı kadınlar hakkında müstehcen ifadeler kullanırken yansıtan ses ve video kaydını gündeme taşıdı ve bunun üzerinden “Trump ABD Başkanı olmaya uygun değil” tezini işledi.

İşte milyonların izlediği düellonun galibi!

Trump ortaya çıkan videodan “gurur duymadığını” ve “mahcup olduğunu” söyledikten hemen sonra sözü eski Başkan Bill Clinton’a getirdi ve “siyasi tarihte kadınlara karşı daha tacizkâr hiç kimse olmadı” dedi.

Hillary Clinton, eşi hakkındaki bu sözlere yanıt vermedi.

Clinton, tartışmanın Suriye’nin ele alındığı bölümünde ise “Kürtleri silahlandırmayı değerlendirirdim. Kürtler Irak’ta olduğu gibi Suriye’de de en iyi ortaklarımız oldu” dedi.

Missouri’ye bağlı St. Louis’deki münazara öncesi Bill Clinton’ı cinsel tacizle suçlayan kadınlarla bir toplantı düzenleyerek dünya medyasını şaşırttı.

Trump, başkan olduğu takdirde Clinton’ın sızan elektronik postalarını incelemesi için bir savcı atayıp, Clinton’ı hapse attıracağını söyledi.

CNN’in ORC’ye yaptırdığı anket, ilk münazarada olduğu gibi Clinton’ın kazandığını ortaya koydu. Araştırma katılanların yüzde 57’si Clinton, yüzde 34 ise Trump lehine oy kullandı.

İLK MÜNAZARADA DA GALİP CLINTON’DI

ORC’nin ilk münazara anketinde Clinton yüzde 62, Trump ise yüzde 27 bandında kalmıştı.

CNN’nin başkanlık yarışı sürerken, Clinton’dan yana tavır koyduğunu belirtmekte fayda var.

Zira ilk münazara için CNBC'nin internet sitesinden yaptığı oylamaya katılanların yüzde 61'i ise münazarayı Trump'ın kazandığını beyan etmişti Yüzde 39'un görüşü Clinton'dan yanaydı.

Kuzey Carolina merkezli Public Policy Polling araştırma şirketinin 1002 kişiyle yaptığı ankette ise, yüzde 51 oranla “Clinton galip” sonucu çıkmıştı. Trump için yüzde 40 oy çıkarken, yüzde 9 kararsız olduğunu belirtmişti.

Clinton ve Trump, son münazara için 19 Ekim’de bir kez daha karşı karşıya gelecek.

TARTIŞMADA ÖNE ÇIKAN NOKTALAR

BBC Türkçe tartışmanın önemli başlıklarını şöyle derledi:

— Trump, vergi yasalarını iyi bildiği için 18 yıldır federal gelir vergisi ödemediğini söyledi.

— Trump, adil bir muamele görmediği için gerekçesiyle birçok kez moderatörlerden şikâyetçi oldu.

— Clinton Suriye’de ABD’nin kara güçleri kullanmasına destek vermeyeceğini söyledi.

— Clinton yılda 250 bin dolardan az kazananların daha çok vergi ödemeyeceği ama fazla kazananların ödeyeceği sözü verdi.

— Trump, taraftarlarına “acınacak haldekiler” dediği için Clinton’ın kalbinde “büyük bir nefret olduğunu” söyledi.

— Trump Suriye’de güç kullanımı konusunda başkan yardımcısı adayı Mike Pence ile farklı düşündüğünü kabul etti.

— Ancak Trump programın moderatörlerinden Martha Raddatz’ın askeri stratejisi konusundaki sorularını yanıtlamayı reddetti.

— Adaylardan birbirleri hakkında olumlu bir şeyler söylemesi istendiğinde, Clinton Trump’ın çocuklarını, Trump ise Clinton’ın mücadele ruhunu övdü.
<< Önceki Haber Dünyanın merakla beklediği tartışmada 2. raund sonuçlandı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER