Erdoğan'ın açıklamasından sonra AKP'den büyük çark 'Zaten sözleşme yoktu'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Mckinsey'den 'danışmanlık hizmeti dahi almayacaksınız' sözlerinin ardından konuşan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “herhangi bir sözleşme ve ödeme söz konusu değildi” dedi.

SHABER3.COM

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Yeni Ekonomi Programı’nda (YEP) yer verilen Mckinsey hakkında “danışmanlık hizmeti dahi almayacaksınız” sözlerinin ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “herhangi bir sözleşme ve ödeme söz konusu değildi” açıklamasında bulundu.

'HERHANGİ BİR SÖZLEŞME YOKTU'

Partisinin Kızılcahamam kampının ikinci gününde soruları yanıtlayan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımız danışmanlığın yerli kuruluşlardan alınmasını tebliğ etti'' ifadelerini kullanarak ''McKinsey'le herhangi bir sözleşme yok, ödeme de yapılmıyordu" dedi.

Çelik, Erdoğan'ın McKinsey açıklamalarını şöyle değerlendirdi:

Kendisinin genel hassasiyeti Türkiye'de yapılabiliyorsa özellikle proje, siyaset, metot geliştirme konusunda kendi firmalarımızla bunun yapılmasının daha doğru olacağı yönündedir. Dolayısıyla açık ve nettir. Spekülasyona açık bir nokta değil o danışmanlığın sona erdirilmesi, bundan sonra da kurumların bu hassasiyeti gözeterek ilerlemesi konusunda talimatları olmuştur.
<< Önceki Haber Erdoğan'ın açıklamasından sonra AKP'den büyük çark... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER