Kayıp Suudi gazeteci Kaşıkçı için soruşturma

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’dan Salı günü İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na gitmesinin ardından hâlâ haber alınamaması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Salman konsolosluk binasında yapılacak bir incelemeye izin vereceklerini belirtmişti.

SHABER3.COM

Suudi Arabistan yönetimini eleştirmesiyle bilinen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Türkiye’de kaybolmasına ilişkin soruşturma başlatılacağı açıklandı. Salı günü İstanbul'daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği'ne gitmesinin ardından bir daha haber alınamayan Kaşıkçı hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın tüm boyutlarıyla derinleştirilerek devam ettiği kaydedildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'den bu yana Suudi Arabistan Konsolosluğu'ndan çıkmadığı belirtildi. Ayrıca bir kısmı yetkili olmak üzere 15 Suudi'nin, 2 uçakla İstanbul’a gelip aynı saatlerde konsoloslukta bulundukları, geldikleri ülkelere döndükleri de açıklandı.

Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın evlilik işlemleri için gittiği konsolosluktan bir daha çıkmadığını belirten nişanlısı, Kaşıkçı'nın Suudi yetkililerce kaçırılarak başka bir ülkeye götürülmüş olabileceğini düşündüğünü söylemişti.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Kaşıkçı’nın konsoloslukta tutulduğunu öne sürmüş ancak Suudi yetkililer bu yöndeki iddiaları yalanlamıştı. Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçisi ise Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmıştı.

Olayın ardından ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman ile telefonda görüşmüş, Salman ise "Türkiye'nin İstanbul başkonsolosluğumuzu aramasına izin vermeye hazırız" açıklaması yapmıştı.
<< Önceki Haber Kayıp Suudi gazeteci Kaşıkçı için soruşturma Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER