Erdoğan'dan Davutoğlu'na kahvaltıda jest

Ak Parti'de MKYK listesini tamamen Erdoğan'ın belirlediği kabul edilirken kulislere yansıyan bilgiler Erdoğan'ın jest olarak Davutoğlu'na MKYK listesi içinde MYK üyelerini kendisinin belirlemesine izin verdiğini gösteriyor.

Erdoğan'dan Davutoğlu'na kahvaltıda jest

Yani kısaca Davutoğlu Erdoğan'ın seçtiği isimler arasından kendine çalışma arkadaşları seçti.

AK Parti'nin milletvekili listeleri üzerinde önceki geceki analizler, daha çok aday yapılan veya yapılmayan sürpriz isimler üzerinden gerçekleşti. İşin perde arkasını bilenler ve son bir haftada yaşanan temasları alt alta koyanlar, listeleri farklı bir açıdan okudu. Bunun için AK Parti kongresinden bir gün önceye gitmek gerekir. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın, partinin MKYK’sında bulunacak isimlere yaptığı operasyon çok net. AK Parti içerisinde birçok isim de bu listenin tamamında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan damgası olduğunu reddetmiyor. Ancak, ertesi gün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun durumuyla ilgili olarak yapılan yorumlar, Saray’ı bir adım geriletti.

KOLUNA GİRİP UĞURLADI

Kulislere göre Erdoğan, Davutoğlu’nun tamamen devre dışı kaldığı yorumlarını tamir etmek istercesine ertesi sabah çok önemli bir adım attı. Erdoğan ve Davutoğlu kongrenin ertesi sabahı, pazar kahvaltısında Saray’da bir araya geldi. O kahvaltıda, MYK için düşünülen isimler birlikte müzakere edildi ve sonuçta, Davutoğlu’nun istediği isimler yakın çalışma arkadaşı oldu. Elbette, “Erdoğan’ın belirlediği MKYK’nın içinden seçilen MYK’da Davutoğlu ne kadar tercih yapabilirdi” diyenler olabilir. Ancak bu listede, Davutoğlu’nun yakın çalışmak istemeyeceği isimler vardı. Hatta Davutoğlu, Teşkilat Başkanlığı ve Seçim İşleri Başkanlığı gibi önemli görevlere istemediği isimleri açıkça söyleyerek, görevlendirmenin istediği gibi olmasını sağladı. Kulislerde, Saray’la yumuşamanın o sabah kahvaltıda sağlandığı anlatılıyor. Erdoğan’ın daha sonra Davutoğlu’nun koluna girerek uğurladığı da anlatılanlar arasında.

<< Önceki Haber Erdoğan'dan Davutoğlu'na kahvaltıda jest Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER