Sonunda bunu da yaptılar

Eskişehir’de ‘boy ve kilo ölçme cihazı’ eksik diye okula ceza kesildi. Halk Sağlığı Müdürlüğü, ‘Bu aletler zorunlu değil’ dedi.

Sonunda bunu da yaptılar

Eskişehir’de 2 ay önce polis nezaretinde 8 kurum tarafından Özel Samanyolu Okulları ile FEM Dershaneleri’ne yapılan denetimlerde, eksiklik olarak gösterilerek kuruma ceza kesilen boy ve kilo ölçme aletleriyle ilgili skandal deşifre oldu.

GÖNÜLLÜLÜK ESAS

Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdiği resmi yazıya göre, eksiklik olarak gösterilerek ve ceza uygulanan boy ve kilo ölçme aletlerinin eğitim kurumlarında zaten bulunma zorunluluğunun olmadığı belirlendi.

Bu aletleri eğitim kurumlarının gönüllülük esasına göre bulundurabileceği belirtildi.FEM ve Özel Samanyolu Eğitim Kurumları'nın avukatı Selamet Şen, eğitim kurumlarına baskınlar sonrası dikkat çekmemek için bazı okul ve yurtlara da denetimler yapılmaya başlandığını anlattı.

‘ÇAY İÇMEYE GELECEĞİZ’

Avukat Şen, bu durumun önceden haber verilerek yapıldığını şöyle aktardı: “Yazılarımızdan sonra güya kendilerini sağlama almak için başka camiaların da yurt ve okullarını denetlemeye gidiyorlar. Ama haber vererek.

Samanyolu Okulları ve FEM Dershaneleri’ne polisle baskın yaptılar. Suç duyurusundan sonra diğer camialara ‘çaya geliyoruz’ tarzında denetim yapacaklar ve yapıyorlar.”
BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Sonunda bunu da yaptılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER