Erdoğan Moskova'ya uçtu, dolar 5,71 TL oldu

S-400 krizinde kritik bir haftaya girildi. ABD, "S-400'den vazgeçin, Patriot alın." diyerek nihai kararını Ankara'ya bildirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün sabah saatlerinde S-400 füzelerini satın aldığı Rusya'ya uçtu. Aynı saatlerde Türk Lirası yüzde 1,5 değer kaybetti. Dolar ve euro tırmanıyor, Borsa İstanbul'da satışlar hızlandı. Tansiyonun yükseldiği saatlerde İstanbul Kapalıçarşı'da altın fiyatları ne oldu?

Berat Albayrak'tan şiveli dolar konuşması: Gara gara düşünüyorlar

SAMANYOLUHABER- Haftanın ilk işlem gününe 5,62 TL'den başlayan ABD Doları, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nin sonuçlarına dair açıklamalarının etkisi ile yükselişe geçti. 

Erdoğan'ın S-400 hava savunma sistemlerinin teslimatına dair nihai görüşmelerde bulunmak üzere Rusya'ya yapacağı ziyaret de piyasa da tansiyonu yükseltti. 

ABD Doları, Erdoğan'ın Moskova'ya uçtuğu 8 Nisan Pazartesi günü yüzde 1,5 değer kazanarak 5,72 TL'ye kadar yükseldi.

DOLAR VE EURO YÜKSELDİ, BORSA DÜŞTÜ

Türkiye saati ile 10:30'da dolar 5,71 TL'ye kadar yükselirken euro 6,40 TL oldu. Dolar böylece "psikolojik eşik" olarak nitelendirilen 5,68 TL'yi aştı. 

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi yüzde 1,5 değer kaybederek 97 bin 655 puana geriledi. 

Türk Lirası'nın dolar ve euro karşısında değer kaybı hızlanırken, Hazine'nin 2 yıllık borçlanma maliyeti yüzde 22,47'ye yükseldi. 


ÇEYREK ALTIN 387,8 TL OLDU

Döviz kurlarındaki artış altının kalbi İstanbul Kapalıçarşı'da da fiyatları tırmandırdı. Altının gram fiyatı yüzde 1,29 artarak 235,9 TL oldu. 

Kapalıçarşı'da çeyrek altın 387,8 TL'den, Cumhuriyet altını 1.562,6 TL'den ve Reşat altın 1.519,3 TL'den satılıyor. 

ERDOĞAN, MOSKOVA'YA UÇMADAN TANSİYON YÜKSELDİ

Rusya'nın başşehri Moskova'ya hareketinden önce İstanbul Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da seçimde usulsüzlük yapıldığı iddiasına dair "Usulsüzlükler bazı değil neredeyse bütünü usulsüz. Bunların görüntüleri elimizde." dedi. 

S-400 KRİZİNDE KRİTİK HAFTA

Seçimin üzerinden bir hafta geçmesine rağmen İstanbul Büyükşehir'de belediye başkanı olarak seçilen Ekrem İmamoğlu'na mazbatası verilmedi. 

AKP'nin bütün sandıkların yeniden sayılması için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) müracaatta bulunması belirsizliği artırıyor. 

Piyasaları endişelendiren bir başka konu da ABD ile Türkiye arasındaki füze krizi. 

ABD ile geçen hafta yapılan müzakerelerde Beyaz Saray'ın "S-400 teslim alınmayacak, nokta!" mesajı vererek Ankara'ya kapıyı kapatması gerilimi daha da tırmandırdı. 

Erdoğan'ın bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşme S-400 krizini yeni bir boyuta taşıyabilir. 

DOLAR/TL GEÇEN HAFTAYI YÜKSELİŞLE TAMAMLADI :

<< Önceki Haber Erdoğan Moskova'ya uçtu, dolar 5,71 TL oldu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER