Erdoğan, İstanbul adaylarını yan yana dizdi

Türkmenistan, Çin ve Kuzey Kore gibi otoriter rejimlerde olduğu gibi "lider ve ötekiler" karesi Türkiye'ye uzandı. AKP lideri Erdoğan bu akşam TRT'nin yayın akışını değiştirdi ve canlı yayına çıktı. Erdoğan'ın sol tarafında eski TBMM Başkanı Binali Yıldırım dahil AKP'nin İstanbul adayları yan yana dizildi. Programın ilk bir buçuk saatlik kısmında sadece Erdoğan konuştu.

Kuzey Kore manzaraları: Erdoğan, İstanbul adaylarını yan yana dizdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı Binali Yıldırım ve İstanbul’da 39 ilçenin belediye başkan adayları ile birlikte TRT canlı yayına çıktı. 

TRT Kurdi’de de aynı anda yayınlanacak program için kanalın yayın akışını değiştirdiği belirtiliyor. Kanalın normal yayın akışında "Payitaht Abdülhamit" dizisi görünüyor.

Biri Büyükşehir adayı olmak üzere 40 belediye başkan adayı naklen yayında Erdoğan'ın sorularına kısa cevaplar verdi.

ERDOĞAN KONUŞTU, ADAYLAR TASDİK ETTİ

Yayının ilk bir buçuk saatinde sadece Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri Erdoğan konuştu. 

Yayının ikinci bölümünde, belediye başkan adaylarına sorular soruldu, adaylar soruları kısaca yanıtladıktan sonra Erdoğan’ın daha teferruatlı cevaplar vermesi dikkati çekti.

İstanbul Dolmabahçe'de Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi'nden yapılan naklen yayın boyunca aralarında eski TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın da bulunduğu belediye başkan adayları AKP lideri Erdoğan'ın solunda hazır bekledi. Erdoğan zaman adaylardan birini işaret edip, "Sen ne dersin bakalım?" diyerek soru sordu.

"KORO ZANNETTİM"

Sosyal medyada yayından kareler eşliğinde, "Koro zannettim, durum o kadar tehlikeli ki bütün adayları çocuk gibi yanında programa götürmüş." yorumu paylaşıldı. 

Bazı sosyal medya hesaplarında, "Orta Asya'da, Türkmenistan'da, Kuzey Kore'de ve Çin'de rastlardık bu görüntülere. Artık Türkiye'de de böyle oluyor." ifadelerini kullandı. 

PELİN ÇİFTÇİ'NİN SORUSU İBRETLİK!

Yayın açılışını yapan sunucu Pelin Çift’in Erdoğan’a ilk olarak, “Bugün 8 miting gerçekleştirdiniz. Bu enerjiniz herhalde millete olan sevginizden kaynaklanıyor değil mi?” diye soru sorması da dikkati çekti.
<< Önceki Haber Erdoğan, İstanbul adaylarını yan yana dizdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER