Erdem Gül'ün babası: Bu bir özgürlük, bu bir demokrasi kavgasıdır

Erdem Gül'ün babası: Bu bir özgürlük, bu bir demokrasi kavgasıdır

Tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün babası Ziya Gül, "Bu bir demokrasi kavgası, bu bir özgürlük kavgası, bu Türkiye'nin demokratikleşme kavgasıdır." dedi.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına tepki için G-9 Gazeteciler Platformu protesto gösterisi düzenledi. Eyleme tutuklanan Gazeteci Erdem Gül'ün babası Ziya Gül de katıldı. Burada konuşma yapan Gül, yaşananları bir demokrasi kavgası, bir özgürlük kavgası ve Türkiye'nin demokratikleşme kavgası olarak niteledi. Gül, "Burada yer alanlar, elbette bunun bedeline razı olacaklardır. Yaşanılan; Türkiye savaş politikalarının sonucu olarak, birileri bir şeyleri halkın gözünden gizlemek oluyor. Özgür basının mensupları bu sırları ortaya çıkarmak istemişlerdir. Birilerinin ayıbı görünmüştür. Can ve Erdem tutuklanmıştır. Olay hukuki değildir, olay tamamen politiktir. Olay siyasidir. Ama elbette ki aydınlık günlere, aydınlık Türkiye'ye ilişkin umutlarımız sürüyor, sürecektir. Ve bunu bütün kuşaklar olarak taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ TEZCAN: SİYASİ BİR KARARLA TUTUKLANMIŞLARDIR

Eyleme destek veren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan da gazetecilerin tutuklanmasına tepki gösterdi. Tezcan, şunları söyledi: "Can Dündar, Erdem ve diğer gazetecilerin özgür olduğu için iktidara teslim olmadıkları için, hukuku tanımayan ve çiğneyen iktidarın toplumu teslim alma iradesine cesaretle karşı durdukları için, gazetecilik namusunu savundukları için, demokrasi namusunu savundukları için hiçbir hukukta yer almayan sadece ve sadece siyasi bir kararla tutuklanmışlardır."

Türkiye'de özgürlüğü ve demokrasiyi savunmak için sadece sözün yetmeyeceğini belirten Tezcan, meydana inip, özgürlüklerin teslim edilmemesi gerektiğini savundu. CİHAN
<< Önceki Haber Erdem Gül'ün babası: Bu bir özgürlük, bu bir demokrasi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER