TOKİ Çatalca vilları kurumla ilşkili değil

TOKİ,İstanbul Çatalca'da bulunan villa inşaatlarıyla ilgili her hangi bir kurumsal bağı olmadığını belirtti.

TOKİ Çatalca vilları kurumla ilşkili değil

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ),İstanbul Çatalca'da bulunan villa inşaatlarıyla ilgili her hangi bir kurumsal bağı olmadığını belirtti.Yazılı açıklamada; ”TOKİ'nin herhangi bir şekilde ihale dışındaki bir inşaata malzeme vermesi veya vermesini sağlaması mümkün değildir' denildi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ),İstanbul Çatalca'da bulunan villa inşaatlarıyla ilgili her hangi bir kurumsal bağı olmadığını belirtti.Yazılı açıklamada; ”TOKİ'nin herhangi bir şekilde ihale dışındaki bir inşaata malzeme vermesi veya vermesini sağlaması mümkün değildir' denildi.Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığından(TOKİ) yapılan açıklamada, son günlerde yazılı ve görsel bazı basın yayın organlarında, İstanbul Çatalca'da bulunan villa inşaatlarıyla ilgili İdare'yi ilişkilendirerek kurumu yıpratmayı hedefleyen, gerçek dışı haberler yapıldığı kaydedildi.
 İdarenin, inşaat yapımı faaliyetlerini Kamu İhale Kanunu çerçevesinde, ihale yoluyla ve yüklenici firmalar aracılığıyla gerçekleştirdiğine vurgu yapılan  açıklamada, doğrudan herhangi bir inşaat malzemesi alımı yapılmadığına dikkat çekildi. İnşaatlarda kullanılan malzemelerin temini ile kullanımının yüklenici firmalar tarafından ihale çerçevesinde gerçekleştirildiği kaydedildi.

Kurumdan yapılan açıklamada;"Bu yüzden TOKİ'in herhangi bir şekilde ihale dışındaki bir inşaata malzeme vermesi veya vermesini sağlaması mümkün değildir. Ayrıca adı geçen inşaatta TOKİ görevlilerinin çalıştırıldıkları iddiası da tamamen hayal ürünü olup, bu haberler TOKİ'nin itibarını zedelemeye dönük bir karalama kampanyasından ibarettir. Gerçek dışı bilgilerle TOKİ'yi yıpratmayı hedefleyen bu ve benzeri haberlere itibar edilmemelidir." Görüşlerine yer verildi.


<< Önceki Haber TOKİ Çatalca vilları kurumla ilşkili değil Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER