Ekonominin patronu belli oldu gibi...

Dışişleri Bakanı ve AK Parti Genel Başkan adayı Ahmet Davutoğlu'na “Reel sektör ve bankacılık sistemiyle oynayacaksanız, ben yokum” mesajı veren Ali Babacan'ın yeni kabinede görevine devam edeceği öğrenildi.

Ekonominin patronu belli oldu gibi...

Hürriyet Yazarı Taha Akyol, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yeni kabinede görev alacağını yazdı. "Aslında Babacan kabineye girmek istemiyordu, bunu çok yakın çevresine söylemişti de..." diyen Akyol, "Ahmet Davutoğlu'nun ısrarıyla görevi kabul etti" dedi. Daha önce de Babacan'ın görev durumuyla ilgili çeşitli iddialar basında yer almıştı. Bunların en dikkat çekeni Taraf Gazetesi'nin, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile görüşen Ahmet Davutoğlu'nun, ekonomideki kırılganlıklara dikkat çekerek, Babacan’dan ekonominin başında kalmasını istediği haberdi. Habere göre, Babacan ,“Bankacılık sistemi ile oynayacaksanız ben yokum” mesajı vererek İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Erdoğan‘ın ekonomi alanındaki danışmanı Yiğit Bulut’un Bank Asya ile ilgili yaptıklarını hatırlattığı ve vergi incelemeleri konusunda yapılan hataları da Davutoğlu’na ilettiği kulislere yansımıştı.

İşte Taha Akyol'un yazısının ilgili bölümü...

Babacan faktörü
Yeni kabinede en çok merak edilen konu, ekonomi yönetimi... Ali Babacan ve arkadaşları devam mı edecek, ayrılacaklar mı?

Ali Babacan yeni kabinede görev alacak, hem de Erdoğan kabinelerinde olduğundan daha güçlü olarak.
Daha güçlü diyorum, çünkü Babacan’sız bir ekonomi yönetiminin nasıl güvensizlik yaratacağını herkes piyasa işaretleriyle gördü. Babacan’ın göreve devam edeceği yolundaki haberler piyasaların ateşini düşürdü. Ekonominin komplo teorileriyle, hamasetle yönetilemeyeceği bir kere daha kanıtlandı.
Aslında Babacan kabineye girmek istemiyordu, bunu çok yakın çevresine söylemişti de... Fakat kendisi gibi “kuralcı” bir isim, Ahmet Davutoğlu başbakan olarak belirince, onun ısrarıyla görevi kabul etti. Yeni hükümetin ekonomik programında da malum popülizmi değil, Babacan’ın ekonomik rasyonalizmini göreceğiz.
<< Önceki Haber Ekonominin patronu belli oldu gibi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER