Ekonomi Bakanı ayrı Maliye Bakanı ayrı telden çaldı

Ekenomi Bakanı Nihat Zeybekci, bayram tatilini geçireceği memleketi Denizli'de bir dizi ziyaretten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ekonomi Bakanı ayrı Maliye Bakanı ayrı telden çaldı

Koalisyona sıcak baktığını belirten Zeybekci, ekonominin bir seçimi daha kaldırmayacağını düşünmenin Türkiye'ye hakaret ve haksızlık olacağını söyledi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, dün katıldığı bir programda, tekrar bir seçimin olmasını 'olumsuz bir senaryo' olarak değerlendirmişti

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, geldiği memleketi Denizli'de Ramazan Bayramı öncesi bayramlaşma törenine katıldı.

TÜRKİYE'YE HAKARET 

Ekonominin bir seçimi daha kaldırmaz diye görüş beyan etmenin Türkiye'ye haksızlık ve hakaret olacağını söyleyen Zeybekci, "Benim fikrimi sorarsanız Türkiye'de hükümet kurulmalı, koalisyon olmalı. Ama seçime gitmemeyi, 'Türkiye ekonomisi bir seçimi daha kaldırmaz' gibi bir sebebe dayandırmak son derece yersiz, son derece yanlış ve Türkiye'ye de büyük haksızlıktır. Bu ekonomiye dayandırılacak bir Türkiye değildir artık Türkiye. Türkiye bir seçimi daha çok başarılı bir şekilde yapar. Ekonomisine de hiçbir şey olmaz. Türkiye şunu da iyi düşünmeli, iyi karar verecektir. Bir seçim daha olursa 2015'i kaybederiz, evet bir seçim daha olursa seçimler ekonomi tarafından pek sevilmez. Ama 2016, 2017 kurtulacaksa, Türkiye'nin geleceğiyle ilgili bir virajdan, bir dönemeçten, bir engelden aşılacaksa, bir daha seçim sağlık getirir diye düşünüyorum. O tıkanmaya o noktaya gelirse eğer. İşin sahibine gitmek lazım, nereye gideceğiz ki başka? Millete gideceğiz. Ben şu anda, bu seçimlerden sonra hükümet kurulmasını, koalisyon hükümeti olmasını destekliyorum. Ama seçime gidilmemesiyle ilgili gerekçenin 'Türkiye'de ekonomi bir seçimi daha kaldırmaz' diye, 2015 ile ilgili negatif beklentiler pompalamak Türkiye büyük haksızlık olur diye düşünüyorum."

MEHMET ŞİMŞEK 'OLUMSUZ SENERYO' DEMİŞTİ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün katıldığı bir programda, tekrar bir seçimin olmasını 'olumsuz bir senaryo' olarak değerlendirmişti. Bakan Şimşek, şunları söylemişti: "Tekrar seçim olması olumsuz bir senaryo, çünkü tekrar bir seçimin olması bir anlamda 2015 yılının tamamının belirsizlikle karşı karşıya kalması demek. Bizim partimiz diğer bütün partilerle samimi bir çerçevede koalisyon görüşmeleri yapıyor. Türkiye'nin güçlü bir koalisyon hükümeti ile yoluna devam etmesi hepimizin arzusudur tüm iyi niyete rağmen olumlu bir sonuç çıkmaz muhalefet burada yapıcı bir tavır sergilemezse tabi ki millet yeniden hakemlik yapacaktır."
<< Önceki Haber Ekonomi Bakanı ayrı Maliye Bakanı ayrı telden çaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER