SBS'den sonra bir skandal iddiası daha

İptal edilen SBS’den sonra gözler MEB’in hata yapıldığını kabul ettiği diğer sınavlara çevrildi.

SBS'den sonra bir skandal iddiası daha

  • Din dersi almayan azınlık öğrencilerinin puanları eksik mi hesaplandı?
  • Elazığ'da çalınan kitapçık için soruşturma devam ediyor.
  • Yarın açıklanacak sonuçlar tartışmayı farklı noktalara çekebilir
Almanca ve İngilizce testlerinin cevap anahtarlarının karıştırılması üzerine mahkeme kararıyla iptal edilen SBS’de 1 milyon 112 bin adayın gözleri MEB’in karara itirazının kabul edilip edilmeyeceğinde. Ancak benzer bir kötü sürpriz de bu seneki adayları bekliyor olabilir. 

Taraf'ın haberine göre, bu seneki liseye giriş sınavı olan TEOG’da da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi almayan azınlık öğrencilerinin puanın eksik hesaplandığı gündeme gelmiş, yanlışı kabul eden Bakanlık bu sene için bir şey yapılamayacağını ancak gelecek sene durumun düzeltilebileceğini söylemişti. Bakanlığa yazılı başvuruda bulunan Ermeni veliler puanlama sistemindeki haksızlık giderilmezse hukuki yollara başvuracaklarını ifade etmişlerdi. Ermeni velilerin avukatı Arif Nihat Alpay sorunun halledilmesi için öncelikle Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazılı başvuruda bulunduklarını belirterek şunları söyledi: “Şimdiye kadar herhangi bir geri dönüş alamadık. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından içinden çıkılamaz bir hale getirildi bu sınav sistemi. Zamanında gerekli önlemler alınmıyor. Yakında mahkemeye başvurumuzu yapacağız. Bizim mağduriyetimiz giderilirken diğer öğrencilerin de mağdur edilmeyeceği bir sonuç almak için çalışıyoruz.”


ÇALINAN KİTAPÇIK VAR

TEOG sınavını iptal ettirebilecek diğer bir olay da Elazığ’da yapılan TEOG Fen ve Teknoloji sınavından önce bir adet soru kitapçığının çalınmaış olması. Elazığ’ın Baskil İlçesi Vakıfbank Ortaokulu’ndaki sınavda dağıtılmak üzere gönderilen Fen ve Teknoloji dersi soru kitapçıklarının sayılması üzerine bir adet kitapçığın eksik olduğu tespit edilmişti. Bir kutunun içinde yer alan poşetin 15 santimetre kadar yırtılmış olduğu fark edildi. Kitapçığı kimlerin çaldığı ve sınavdan önce soruların kaç kişiye dağıtıldığı halen bilinmiyor. Elazığ’daki okul yöneticileri, kitapçığın kendilerine gelmeden Ankara’dan çalındığını iddia ediyor. Savcılığın yürüttüğü soruşturma devam ediyor. 1999’daki üniversite yerleştirme sınavında da sınavdan önce soruların çalındığı anlaşılmış ve sınav iptal edilmişti.

<< Önceki Haber SBS'den sonra bir skandal iddiası daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER