4+4+4 mağduriyeti velileri ayaklandırdı

Eğitimde 4+4+4 sisteminin oluşturduğu mağduriyet devam ediyor. Kağıthane’de veliler çocuklarının okuduğu ilkokulun, ortaokula çevrilmesine tepki gösterdi.

4+4+4 mağduriyeti velileri ayaklandırdı

Eğitimde 4+4+4 ile yenilenen sistem kapsamında yaklaşık üç yıldır ilkokul ve ortaokul öğrencilerin okulları birbirinden ayrılıyor. Türkiye genelinde birçok okulda tamamlanmış olan uygulama son olarak İstanbul’un Gaziosmanpaşa ve Kağıthane semtlerinde yaz tatili sonrasında başlayacak. Uygulama nedeniyle ilkokul öğrencilerinin okudukları okulu bırakmak zorunda kalacağını öğrenen Kağıthane Hürriyet Mahallesinde bulunan Ahmet Çuhadoroğlu ilköğretim okulundaki veliler isyan etti. 580 ilköğretim öğrencisinin eğitim aldığı Ahmet Çuhadoroğlu İlköğretim Okulu’nun ortaokula çevrilmesine tepki göstermek için toplanan yaklaşık yüz kişiden oluşan veli grubu, önce okul önünde, sonra mahalle muhtarlığı önünde daha sonra da Çağlayan Adliyesi’nin karşısında yolu trafiği kapatarak seslerini duyurmak istedi. Veliler imza kampanyası da başlattı.

BİR SENE OKULU BEKLEDİK 

Taraf'ın haberine göre okullarının ortaokula çevrilmesine tepki gösteren Okul Aile Birliği Başkanı Fatma Ateş: 
“Burası yıllardır ilk ve orta okul olarak kullanılıyor. Biz daha önce okulun güçlendirilmesi nedeniyle bir sene boyunca bekledik. Okulumuz bize sıfır olarak teslim edildi. Fakat okulda sıralar haricinde hiçbir şey yoktu. Biz okul aile birliği olarak projeksiyonlarından perdelerine kadar her şeyi veliler arasında para toplayarak yaptırdık. Şimdi aradan bir sene geçmesinin ardından bize başka okula geçmemiz gerektiğini söylüyorlar. Buradaki 580 ilkokul öğrencisini Ziyapaşa İlköğretim Okulu ile Önder İlköğretim Okulu’na gönderecekler” dedi.

DEMİRBAŞLARI BİZ ALDIK

Ziyapaşa İlköğretim Okulu’nun Çağlayan Adliyesi’nin hemen karşısında ana caddenin kenarında bulunduğunu söyleyen Ateş, İlkokul öğrencileri için tehlikeli sayılabilecek bir yer. Diğer okul ise yaşadığımız yerlere daha da uzak. Çocuklarımızı bu okuldan başka bir okula göndermek aynı zaman da servis ücretleri de vermemiz anlamına geliyor. Buradaki mahalle sakinleri, çocuklarını evlerine yakın okula göndermek istiyor. Biz zaten bir sene boyunca buradaki okulu bekledik. Okul bittikten sonra buraya çok fazla para harcadık. Her şeyini biz aldık. Demirbaşlarını dahi biz aldık. Okula taşınıldığında temizliğini yaptık. Bu nedenle biz çocuklarımızı başka bir okula göndermek istemiyoruz. Şimdi hem çocukların okulu değişecek hem öğretmenleri. Çocuklar her sene oradan oraya sürükleniyor. Madem okul taşınacak bunu biz bu okula o kadar emek vermeden söylemeleri lazımdı. Çocuklarımızın sürgün edilir gibi oradan oraya sürüklenmesini istemiyoruz ve okula sarf ettiğimiz emeğin heba olmasın” şeklinde konuştu.

MUHTAR YASAL DEĞİL DEDİ, VELİLER ANAYOLU KAPATTI

Okullarının ortaokula çevrilmesini istemeyen veliler, Hürriyet Mahallesi muhtarlığı önünde muhtar ile görüşmek istedi. Muhtar protesto gösterisi yapan velilere yaptıklarının yasal olmadığını ve dağılmaları gerektiğini söyledi. Muhtarın söylemleri üzerine tepkisi artan veliler Çağlayan Adliyesi önünde yol kapattı. Kısa süre sonra topladıkları itiraz dilekçelerini Kaymakamlığa vereceklerini bildirdi.

<< Önceki Haber 4+4+4 mağduriyeti velileri ayaklandırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER