Eğitim-İş: 3 Mart'ta tüm okullarda 'laiklik' konusu anlatılacak


Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Genel Başkanı Veli Demir, 3 Mart 1924 Tevhidi Tedrisat (Öğrenimin Birleştirilmesi) kanunun yıl dönümünde, tüm okullarda ilk ders saatinde 'laiklik' konusunun anlatılacağını belirtti.

Eğitim-İş'in laiklik ilkesinin korunmasına büyük önem verdiğini kaydeden Demir, kişilerin inanç ve vicdan özgürlüklerini savunurken, dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanmalarını ya da baskı altına alınmalarını da kabul etmediklerini ifade etti.

Eğitim-İş olarak ülkede yaşayan herkesin çağdaş, bilimsel, laik, demokratik, eşit, parasız ve nitelikli eğitim hakkı olduğunu savunduklarının altını çizen Demir, bu hakkın yaşama geçirilmesi için mücadele ettiklerini anlattı.

Eğitim iş Başkanı açıklamasını şöyle tamamladı: "Bu amaçla, AKP iktidarının bilimsel, laik, ulusal ve demokratik eğitimi tasfiye etme girişimlerine karşı başta Eğitim-İş üyesi öğretmenler olmak üzere tüm öğretmenler; 3 Devrim Yasası'nın Kabulünün 92. Yıldönümü olan 3 Mart 2016 tarihinde, Eğitim-İş tarafından hazırlanan ders planı dahilinde ülke genelinde tüm okullarda ilk ders saatinde 'laiklik' konusunu anlatacaklardır."
CİHAN
<< Önceki Haber Eğitim-İş: 3 Mart'ta tüm okullarda 'laiklik' konusu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER