Almanya'da işsizlik parası, daha sık kesilmeye başladı


Almanya'da son yıllarda işsizlere yapılan ödemeler daha sık kesiliyor. İstenen şartları yerine getirmeyen işsizlere 2013 yılında 698 bin ücret kesintisi cezası uygulanırken, bu rakam 2014 yılında 716 bine yükseldi. Federal İş Ajansı, gerekli işlemleri zamanında tamamlamayan, zorunlu tutulan eğitimlere katılmayan ve sunulan iş teklifini beğenmeyen işsizlere kesinti yaptırımı uyguluyor.

Uygulamaya tepki gösteren Sol Parti Federal Milletvekili Sabine Zimmermann, insanların çalışmak istediklerini ancak buna rağmen evlerinden uzak iş yerlerinde ve düşük maaşlarla çalıştırılmaya zorlandıklarını söyledi. Federal İstatistik Dairesi'nin açıkladığı geçici verilere göre Almanya'da ocak ayı itibariyle 1,82 milyon işsiz bulunuyor.

Almanya'da son yıllarda işsizlik parası alanların maaşlarının daha sık kesildiği ortaya çıktı. Alman Haber Ajansı'nın (dpa) ulaştığı Federal İş Ajansı belgesine göre istenen şartları yerine getirmeyen işsizlere 2014 yılında 716 bin kez maaş kesintisi cezası uygulandı. 2013 yılında bu rakam 698 bin olarak açıklanmıştı. Sol Parti milletvekili Sabine Zimmermann, konuyu verdiği soru önergesiyle Federal Meclis gündemine taşımıştı.

Soru önergesine Federal İş Ajansı tarafından verilen cevapta, gerekli işlemleri zamanında tamamlamayan, zorunlu tutulan eğitimlere katılmayan ve kendilerine sunulan iş teklifini beğenmeyen işsizlere işsizlik parası kesintisi uygulandığı ifade edildi. Kesintilerin büyük bir bölümü, çalışanın iş yerinden çıkış aldıktan sonra İş Ajansı'na kayıt işlemlerini geç yapmasından kaynaklandı.

Bu nedenle uygulanan ceza sayısı 216 bin olurken, iş beğenmeyenlere yönelik yaptırım sayısı ise 13 bin olarak açıklandı. İnsanların çalışmak istediklerini ancak buna rağmen evlerinden uzak iş yerlerinde düşük maaşlarla çalıştırılmaya zorlandıklarını belirten Zimmermann, İş Ajansı'nın işsizlik yardımlarının her geçen gün daha büyük bir oranda kesmesini de eleştirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da işsizlik parası, daha sık kesilmeye başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER