Veda mektubunda dikkat çeken detay

76 ülke liderine mektup gönderdi, veda etmediği ülke ise bakın hangisi oldu...

Veda mektubunda dikkat çeken detay

Cumhurbaşkanlığı görevi sona eren İran eski Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad, aralarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu 76 ülke liderine veda mektubu gönderdi. FNA’ya göre Ahmedinejad, bugün gönderilen mektuplarda Tahran’ın söz konusu ülkelerle dostane ve kardeş ilişkilerine vurgu yaptı.

Ahmedinejad, mektuplarda “İran İslam Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olarak 8 yıllık görev süresi sonunda İran hükümeti ve halkının sizin hükümetiniz ve halkınız ile dostane ve kardeş ilişkilerinin altını çizmek istiyorum” dedi. Söz konusu ülkelerin hükümet ve halklarını, iyi ilişkilerin ve tüm bağlarının geliştirilmesi için verilen önemden dolayı takdir ettiğini ifade eden Ahmedinejad, "bu konuda olası herhangi bir ihmalden dolayı özür dilediğini" de söyledi.

Ahmedinejad veda mektubu gönderdiği 76 ülke arasında Suriye ve Irak’ın yanı sıra Rusya, Japonya, Brezilya, Venezuela, Hindistan, Küba, Azerbaycan, Kuzey Kore, Katar ve Güney Afrika da bulunuyor. Vatikan’a da mektup gönderen Ahmedinejad’ın Mısır liderlerine veda etmemesi ise dikkat çekti.
<< Önceki Haber Veda mektubunda dikkat çeken detay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER