İsrail, KKTC'yi tanısın çağrısı

İsrail gazetesi, İsrail Hükümeti'nin KKTC'yi tanıması gerektiğini yazdı.

İsrail, KKTC'yi tanısın çağrısı

Rum Fileleftheros gazetesi, "Jewish Press" isimli İsrail gazetesinin, Güney Kıbrıs'ın Filistin'in Güney'deki temsilciliğini büyükelçilik seviyesine çıkarmasına misilleme olarak İsrail'in de KKTC'yi tanıması gerektiğini yazdı.

Gazete,  'KKTC tanınsın" başlığıyla yansıttığı haberinde Güney Kıbrıs'ın Filistin'in Güney'deki temsilciliğini büyükelçilik statüsüne yükseltmesinin ardından İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın Tel Aviv'deki Rum Büyükelçiliği'ne rahatsızlığını belirtip izahat istediğini hatırlattı.

İsrail'in rahatsızlığının alenen başka boyut kazanmadığı ancak Filistin'e büyükelçilik verilmesinin olumsuz etkilerinin görülmeye başlandığına işaret eden gazete "Jewish Press" isimli internet gazetesinin makalesini okurlarına şöyle aktardı: "'Lefkoşa'nın hareketi cevapsız kalmamalı, cevap da KKTC'nin İsrail tarafından tanınması olmalı. Filistin Yönetimi'nin aksine KKTC bir devlet yapısının tabi olduğu bütün yapılarını geliştirdi. 1960 anlaşmalarını ihlal eden ve bugüne kadar Kıbrıs sorununu çözmeyenler Kıbrıslı Rumlardır. " denildi. 

(CİHAN)

<< Önceki Haber İsrail, KKTC'yi tanısın çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER