Gizemli savaş uçağı görüntülendi!

Bing Maps, Rusya’nın gizli hayalet uçağını görüntüledi.

Gizemli savaş uçağı görüntülendi!

Bing’in harita servisi, henüz Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google Haritalar ile rekabet edebilecek durumda değil. Ancak bir konuda Google’dan çok ama çok daha iyi iş yapıyor: Gizli askeri bilgileri ortaya çıkarmak… Daha önce Suudi Arabistan’daki gizli bir askeri üssü ortaya çıkaran Bing Maps’in son keşfi ise Rusya’nın gizemli savaş uçağı oldu. 

Rusya’nın ilk gizli savaş uçağı yapma denemesi MiG Projesi 1.44 ilk defa uydudan görüntülendi.  Proje 1.44 Sovyetler Birliği’nin, ABD’nin önde gelen savaş uçağı F-22 Raptor’a karşı süper hızlı, süper manevra kabiliyetine sahip olarak geliştirildi. Ancak uçak Sovyetler Birliği’nin çöküşüyle birlikte fon sıkıntısı yaşadı. 1.44, 2000 yılında ilk uçuşunu yaptı fakat tasarımcıların birçok kusur bulmasıyla proje durduruldu. 

Foreign Policy’ye göre söz konusu  uçak, radarlara karşı elektronik önlemlere ve özel bir kaplamaya sahip. Ancak 2001’de Rus yetkililer Proje 1.44’ü MiG’in rakibi Sukhoi’nin daha modern dizaynı T-50 PAK FA için rafa kaldırdı. Ancak Proje 1.44 efsanesi orada bitmedi. 2010’un sonlarında Çin gizli savaş uçağı J-20’yi açıkladı. Uçak pek çok açıdan Proje 1.44 tasarımının daha gelişmiş bir versiyonuna benziyordu. Şaşırtan benzerlik projenin Çin'e satılmış olabileceği şüphelerini gündeme taşırken, MiG Proje 1.44 ile ilgili Çin’e bilgi verdiğini reddetti. Ağustos 2011’de ise bir Rus yetkili 'Mikoyan’la alakalı dosyalara erişmişler gibi görünüyor' açıklamasını yaptı.
<< Önceki Haber Gizemli savaş uçağı görüntülendi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER