Destici: Türkmen varlığına sahip çıkamayacak kadar mı acziyet içerisindesiniz?


Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, iktidardan muhalefete herkesi Türkmen Dağı çevresindeki Bayır Bucak Türkmenlerine ve Suriye'deki Müslüman Türkmen varlığına sahip çıkmaya davet etti. Herkesin bu zulme tepki vermesi gerektiğini kaydeden Destici, "Devletimizin ve hükümetimizin bu durum karşısında şu ana kadar ortaya koyduğu tavrı kifayetsiz, yetersiz bir tavır olarak değerlendiriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletini yönetenlere, hükümet edenlere sözümüz şudur; PKK'nın ve onun uzantılarının Kobani'deki PYD varlığına sahip çıktığı kadar Suriye'deki Türkmen varlığına sahip çıkamayacak kadar mı acziyet içerisindesiniz? Ya da bizim ve kamuoyunun bilmediği hangi oyunlar oynanmakta, planlar uygulanmakta?" diye konuştu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Bayırbucak Türkmenleri ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Suriye'de yaşanan katliamları ve iç savaşı reddettiklerini belirten Destici, "Bu iç savaşın müsebbiplerini kendi halkına zulmeden ve onları gözünü kırpmadan katleden Esed'i ve onun destekçilerini şiddetle kınıyorum. Bugüne kadar Suriye'de hayatını kaybeden kardeşlerimize masum ve mazlum insanlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum." dedi.

"Bugün gelinen nokta ülkemiz, Türk dünyası ve bizler açısından daha vahim boyuta ulaşmıştır." diyen Destici, "Suriye'deki Müslüman Türkmen varlığı büyük bir katliamla, soykırımla ve yok olmayla karşı karşıyadır. Yüreğinde zerre kadar milli duygu taşıyan, kalbinde zerre kadar iman taşıyan ve vicdanı olan hiç kimse bu saldırıya ve vahşete sessiz kalmamalıdır.Gücü yetenler eliyle fiili olarak eylemlerle; Buna gücü yetmeyenler sözüyle, konuşarak, açıklamalarıyla; Buna da gücü yetmeyenler kalbiyle dua ederek tepki koymak zorundadır." diye konuştu.

Başta kendi camiaları ve teşkilatları olmak üzere, iktidarıyla, muhalefetiyle, tüm siyasi partileri, sivil toplum örgütlerini, sendikaları, esnaf odalarını, üniversite camiasını, medya kuruluşlarını velhasıl herkesi ağır bombardıman altında olan Türkmen Dağı çevresindeki Bayır Bucak Türkmenlerine ve Suriye'deki Müslüman Türkmen varlığına sahip çıkmaya ve bu zulme tepki vermeye davet eden Destici, şöyle konuştu: "Devletimizin ve hükümetimizin bu durum karşısında şuana kadar ortaya koyduğu tavrı kifayetsiz, yetersiz bir tavır olarak değerlendiriyoruz. Daha 3 gün önce Antalya da G-20 zirvesinde ABD Başkanı Obama ve Rusya Devlet Başkanı Putin'le Sayın Cumhurbaşkanımızın çok samimi pozlar içindeki görüşmelerinden sonra vahşeti andıran bu saldırıların başlatılmış olmasını da anlamıyoruz. Hâlbuki Türkiye kamuoyuna çok olumlu mesajlar verilmişti. Demek ki bunlar da bir kandırmaca ve aldatmacaymış. Türkiye Cumhuriyeti Devletini yönetenlere, hükümet edenlere sözümüz şudur: PKK'nın ve onun uzantılarının Kobani'deki PYD varlığına sahip çıktığı kadar Suriye'deki Türkmen varlığına sahip çıkamayacak kadar mı acziyet içerisindesiniz? Ya da bizim ve kamuoyunun bilmediği hangi oyunlar oynanmakta, planlar uygulanmakta?"

"Türk Milleti olarak devletimizin ve Suriye'deki Türkmen kardeşlerimizin yanındayız." diyen Destici, "Yeter ki siz cesaretle gerekli adımları atın ve oradaki Türkmen varlığını koruyun. Rusya uçaklarıyla gelip benim oradaki Türkmen kardeşlerimi bombalıyorsa, benim uçaklarım ne işe yarıyor? Rusya'ya bir nota verilerek eğer bu saldırıları durdurmazsa Türkiye'nin havadan ve karadan askeri operasyonlara başlayacağı ve net bir şekilde karşılık verileceği, bu saldırılara göz yumulamayacağı ifade edilmelidir. Bu saldırılar durmazsa Türkiye uluslararası güçlere NATO'ya Birleşmiş Milletler'e çağrı yaparak saldırılara karşılık vermelidir. Bu saldırılarda hayatını kaybeden Türkmen kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar niyaz ediyorum. Rabbim şu anda orada ağır saldırılar altında kalan kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun." şeklinde konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Destici: Türkmen varlığına sahip çıkamayacak kadar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER