Alperenler, Türkmenlere destek için Suriye'ye gidiyor


Alperen Ocakları 250 kişilik bir öncü birlikle Türkmenleri korumak için Suriye'ye gidiyor. Türkmen Dağı'nda Muhsin Yazıcıoğlu Kışlası kuracaklarını söyleyen Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, "Önümüzdeki hafta yola çıkacak birliğimiz içinde uzman çavuş ve polisler de var. Kışlada eğitim alıp sıcak çatışma bölgesine geçilecek." dedi.

Kürşat Mican, Suriye'deki Türkmenlerle ilgili basın açıklaması yaptı. Alperen Ocakları İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Mican, "Türkmen Dağı Bayır Bucak'ta Rus, İran ve Esad askerlerinin Türkmen kardeşlerimize karşı saldırıları şiddetlenmiştir. Giderek artmış durumdadır. Burada Rusya ve İran açık bir şekilde Esad ve askerlerine destek veriyor. Bayır Bucak'a askerlerini helikopterlerle indirmişler. Havadan ve karadan bombardımana tutmuşlar. Orada çok sayıda şehidimiz var. Orada deprem oluyormuş gibi bombardıman yapılıyor. Orası Rusya'nın, İran'ın toprakları değil. Tüm dünyanın gözü önünde açık bir şekilde katliam yapıyorlar. Dünya buna sessiz kalıyor." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE TÜRKMENLERE DESTEK VERMİYOR

"Rusya ve İran açık bir şekilde havadan ve karadan destek veriyorsa bizim hükümetimizin de devletimizin de artık açık bir şekilde destek vermesini istiyoruz." diyen Mican, şöyle devam etti: "Gördük ki bunlar da olmadı. Oradaki bir arkadaşlarımız dedi ki, 'AK Parti yüzde 50 oy aldı, Allah'ın izniyle bize daha iyi bir şekilde destek çıkarlar.' Şu anda bize açık bir şekilde destek çıkılmıyor. Biz de Osmanlı'nın torunları Alperenleri olarak malımızla, canımızla, kanımızla sizin yanınızdayız. 250 kişilik öncü birlik oluşturduk. Önümüzdeki hafta bu arkadaşlarımızla beraber Suriye'ye Türkmen Dağı'na gideceğiz. Birliğimize 6 tane uzman çavuş ve polis de bize katılacak."

Türkmen Dağı'nda Muhsin Yazıcıoğlu Kışlası kuracaklarını söyleyen Mican, "Buradan gidenler kışlada eğitim alacak ve çatışma bölgesine geçecekler. Nöbetten gelenler burada dinlenecek." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Alperenler, Türkmenlere destek için Suriye'ye gidiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER