Davutoğlu'na bir haller oluyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun son zamanlardaki gafları ve gerçeği yansıtmayan açıklamaları, “Başbakan da mı kandırılıyor” tartışmalarını başlattı.

Davutoğlu'na bir haller oluyor

Meydan Gazetesi'nden Mustafa Gürlek'in haberine göre, Davutoğlu, Ankara'daki kanlı saldırı sonrası ihmali olan bakanların istifası istenince ‘ihmal yok açıkması' yaptı. Aynı gün verdiği Suruç örneğinde de “Canlı bombayı yakaladık” dedi ve sosyal medya yıkıldı. Çünkü Suruç bombacısı kendini patlatmıştı.

Bir gün sonra ‘Ankara'da ihmal yoksa bomba nasıl patlatıldı' sorularına muhatap olan Davutoğlu “İntihar eylemi yapabilecek kişilerin belli bir listesi var. Ancak eyleme dönüştürmedikçe tutuklayamazsınız” demek durumunda kaldı.

Davutoğlu'nun ‘şaşkınlık' oluşturan biliyorduk açıklaması da büyük infial oluşturunca Başbakan bu kez de istifası istenen bakanların AK Parti'nin bakanları olmadığını, seçim hükümeti bakanları olduğunu aktardı.

Bakanlar neden istifa etmedi?

63. hükümetin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, kurdukları hükümetin geçici değil icracı bir hükümet olduğunu ifade etmişti. Her konuşmasında ‘yönetim boşluğu bırakmadıklarından' söz etti. Muhalefet sorumlu bakanların istifa etmelerini isteyince Davutoğlu, söz konusu bakanların AK Partili olmadıklarını ve geçici hükümetin bakanları olduğu vurgusunu yaptı.

Mülkiyeci Altınok'u terör uzmanı yaptı

Ankara'daki bombalı saldırıda “Güvenlik zafiyeti yok” diyen İçişleri Bakanı Selami Altınok'a sahip çıkan Başbakan Davutoğlu, katıldığı canlı yayında Altınok'un terörle mücadelede uzman birisi olduğunu söyledi. Davutoğlu'nun, Altınok'un özgeçmişini hiç incelemediği ortaya çıktı. Mülkiyeli Altınok'un emniyet geçmişi 16 Şubat 2014 ile 28 Ağustos 2015 tarihleri arasıyla sınırlı.

Taşeron ama telefonu var

Davutoğlu'nun, 8 Ekim akşamı İzmir'de esnaf ziyareti yaparken taşeron işçi olarak çalışan bir vatandaş ile yaptığı diyalog gündeme damgasını vurdu. Yaşadığı sıkıntıları ileten ve Başbakan'ı kendi ailesiyle konuşturmak isteyen taşeron işçiye Davutoğlu, “Taşeron ama telefonu var” dedi. Davutoğlu'nun bu çıkışı karşısında kısa süreli şaşkınlık yaşayan işçi “Abi 150 liralık telefon” diye yanıt verdi.

“Sancak'a saldıranlar yakalandı” dedi, savcılık yalanladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'a yapılan silahlı saldırının faillerinin bulunduğunu birkaç kez canlı yayında ve Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede dile getirdi. Ancak, Emniyet ve savcılık kaynakları faillerin tespit edildiğini fakat şu ana kadar yakalanan veya gözaltına kimsenin olmadığını belirtti.

Digitürk özel bir kanal' dedi oysa

Kılıçdaroğlu, 11 Ekim günü Çankaya Köşkü'nde Davutoğlu ile yaptığı görüşmede Digitürk'ün 7 kanal hakkında uyguladığı karartmayı sormuştu. Başbakan Davutoğlu, Digitürk'ün özel bir kuruluş olduğunu ve kendisinin bir yaptırımının olamayacağını ifade etmişti. Oysa Digitürk şu an TMSF yönetiminde. Digitürk'e ‘özel kanal' savunması yapan Davutoğlu'nun bu sözleri devlet kurumu olan TURKSAT'ın da aynı kararı almasıyla ortada kaldı.

AK Parti'ye oy isteyen Peker, MHP'li oldu

AK Parti'ye yakın duruşuyla dikkat çeken yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Ergenekon sanığı Sedat Peker, 9 Ekim günü Rize'de düzenlediği ‘teröre lanet' mitinginde, “Erdoğan'ı seviyorum, oluk oluk kanlarını akıtacağız” ifadelerini kullanmış ve tepki çekmişti. Davutoğlu, katıldığı canlı yayında ve Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede Peker'in, AK Parti ile bağlantısının olmadığını aksine MHP'li olduğunu öne sürdü
<< Önceki Haber Davutoğlu'na bir haller oluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER