Davutoğlu'na Baransu mektubu: Serbest bırakın

Dünyanın önde gelen araştırmacı gazetecileri, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na mektup yazarak tutuklu gazeteci Mehmet Baransu'nun derhal serbest bırakılmasını talep etti.

Davutoğlu'na Baransu mektubu: Serbest bırakın

Mektupta birçok gazetecinin güçlü deliller olmaksızın tutuklu bulunduğuna dikkat çekilerek Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün de isimleri zikredildi.

‘Global Muckraking: 100 Years of Investigative Journalism from Around the World' adlı araştırmacı gazetecilik antolojisine katkıda bulunan dünyaca ünlü gazetecilerden oluşan imzacılar mektupta, “Mehmet Baransu'ya karşı açılan davanın hiçbir inandırıcılığı olmadığı gibi, adalet arayışı içermek bir yana, akla ve mantığa tümüyle aykırıdır.” denildi. Balyoz darbe planı ve GDO'lu pirinç ithalatı haberleri sebebiyle tutuklanan Baransu hakkındaki iddianamenin yaklaşık bir yıldır yazılmaması ise, “Suçlama olmaksızın devam ettirilen uzun tutukluluk süresi, Baransu'yu asla suç oluşturmayan bir itham için cezalandırma girişimi olarak görünmektedir.” sözleriyle eleştirildi.

ZAMAN
<< Önceki Haber Davutoğlu'na Baransu mektubu: Serbest bırakın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER