Daum, Milli Takım'ı yorumladı

Alman Hoca Christoph Daum, Euro 2016 maçları öncesi Türk Milli Takımı'nı değerlendirdi.

Milli Takım'da Emre Mor gururu

Video: Arşiv

Türkiye herkesin bildiği gibi benim ikinci vatanım. Fatih Terim'i de çok seviyorum. Çok değerli bir insan. Turnuvadan önce haliyle herkes Türkiye’nin kadro seçimini konuşuyordu. Bunlar her ülke için geçerli ve normal şeyler. Ama Fatih Terim ne kadar kurnaz bir hoca olduğunu başka bir şekilde gösterdi. Aslında çok farklı bir seçimle bunu gösterdi. Gerçi medyada çok yer bulmadı. Ancak 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 3. olan kadroda yer alan Tümer Metin, Tuncay Şanlı ve Nihat Kahveci'yi ekibe katması çok önemli, akıllıca ve kurnazca bir hareketti. Çünkü onlar 2008 ruhunu yaşadılar. Eminim ki bu turnuvada da genç isimlere bunu yaşatacaklar. 

EMRE MOR İLERİDE ADINDAN SÖZ ETTİRİR

Tabii herkesin merak ettiği konu Emre Mor. Emre ile ilgili Türk basını “Yeni Messi” diye yazmaya başladı. Bu Türkiye’de geleneksel olarak böyledir. Yeni bir oyuncu bu şekilde tanıtılır. Ama Fatih Terim, Emre Mor’un şımarmaması ve iki ayağı üzerinde sağlam durması için belki bu turnuvada onu fazla kullanmayacak ve diğer turnuvalara hazırlayacaktır. Emre Euro 2016’da olmasa da ileriki şampiyonalarda adından söz ettirecek bir isim.

GÖKHAN VE CANER DÜNYA ÇAPINDA

Arda Turan gerçek bir kaptan ve lider. Bence orta sahada Türkiye’nin hiçbir problemi yok. Çünkü Avrupa'nın en iyi orta sahalarından birine sahip bir takım. Mehmet Topal, Arda, Oğuzhan, Hakan Çalhanoğlu gibi isimler var. Bekler Gökhan Gönül ile Caner Erkin ise dünya çapında futbolcular. Fatih hocanın stoper ve forvette kimi oynatacağını ben de çok merak ediyorum. Ancak Terim o bölgeye de çok iyi bir çözüm bulacaktır.

EN KÖTÜ İHTİMAL 3.'LER ARASINDAN ÇIKAR

Türkiye eğer 2008 havasını yakalarsa, bir de taraftar desteğini arkasına alırsa çeyrek final garantidir, daha ilerisi için o günün şartları önemlidir. Çünkü zaten gruptan çıkarsan (bence en zor gruba düştü) en kötü ihtimal de 3. olarak çıkacaktır. Ondan sonra zaten büyük maçların hocası var başında, büyük de futbolcuları var. Dediğim gibi taraftar desteğiyle her şeyi bekleyebilir Türkiye’den.

Kaynak: Meydan

<< Önceki Haber Daum, Milli Takım'ı yorumladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER