CHP'li vekilden Üstün'e ODTÜ cevabı: ODTÜ devlet okuludur, zeki çocuklar okur


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili ve Eğitim Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) bir devlet okulu olduğunu ve burayı sadece akıllı çocukların kazanarak okuduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün'ün Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile ilgili Twitter hesabından, "Buradan YÖK'e sesleniyorum. ODTÜ'nün kontenjanlarını arttır, Anadolu evlatları bu üniversiteye girebilsinler. Oraya sadece elit, tuzu kuru, kaymak tabakanın çocukları gelmiş, böyle bir kültür oluşmuş, bu kültürü güya kendilerince bozmak istemiyorlar ama bunun yolu ve yöntemi, oradaki kontenjanların arttırılmasıdır." açıklamasını yapmıştı. Üstün'ün bu açıklamasına CHP'den yanıt geldi. Aynı zamanda CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi de olan Prof. Dr. Gaye Usluer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "ODTÜ dünyanın en iyi üniversiteleri arasında hak ettigi yeri aldı. Bağnaz kafalar 'nasıl yok ederiz' diye uğrasa dursunlar!" dedi.

ODTÜ'nün bir devlet okulu olduğunu ve akıllı çocukların burayı kazanarak okuduğunu belirten Usluer, Üstün'e göndermede bulunarak, "ODTÜ'de kaymak tabakanın çocukları okuyor demiş, AKPli vekilin biri. ODTÜ devlet okuludur sayın vekil, ODTÜ'de sadece akıllı çocuklar okur." sözlerine yer verdi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li vekilden Üstün'e ODTÜ cevabı: ODTÜ devlet okuludur,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER