CHP'li Sarıbal: Unutma, Sırat köprüsünden Mercedes ile geçemezsin


CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in 'cem evlerinin caminin alternatifi, başka inancın mabedi gibi gösterilmesi kırmızı çizgimizdir" ifadesine tepki gösterdi ve "İnsanlığın kırmızı çizgisi ise kutsal kitaplarda yazdığı gibi, çalmamak, öldürmemek, yalan söylememektir. Unutma, Sırat köprüsünden Mercedes ile geçemezsin." dedi.

Orhan Sarıbal yazılı açıklamasında, "1 Kasım seçimlerinin ardından 2 yıl gibi kısa bir sürede rejim değişikliğine gitmek için tüm planlarını hazırlayıp, uygulamaya koymak için düğmeye bastılar. Diyanet Başkanı'nın laikliğe ve hukuka aykırı çıkışının altında bu alıştırma süreci yatmaktadır." iddiasında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı'nın sadece laiklik, insan hakları ve hukuka aykırı şekilde davranmadığını belirten Sarıbal, şöyle devam etti: "Allah katında da herkesi kucaklaması, eşit davranması gereken Diyanet İşleri Başkanı ayrımcılık yapmakta. Konu Alevilik olduğunda kırmızı çizgileri olan diyanet başkanın insan olmanın kırmızı çizgilerini hatırlatmak istiyoruz. Bu kırmızı çizgiler tüm kutsal kitaplarda yazmakta. Çalmayacak, yalan söylemeyecek öldürmeyeceksin!! Neden bunca yolsuzluğu, hırsızlığa karşı çıkmadın? Neden İŞİD canilerinin yaptığı katliamlara sessiz kalıyor, göz yumuyorsun? Neden para hırsı için madenlerde, inşaatlarda işçiler ölürken sesin çıkmadı? Çıkmadığı gibi bir de utanmadan, vicdanın sızlamadan muktedirlerin suçlarını hafifletmek için Cuma hutbelerinde 'Tedbirde aşırılık Allaha güveni sarsar' dedin."

"SEN ÖNCE KAYIP 23 MİLYONUN HESABINI VER"

"Ey Diyanet İşleri Başkanı sen önce Sayıştay raporlarına yansıyan kayıp 23 milyonun hesabını ver." çağrısı yapan CHP'li Sarıbal, "Sen bu hesabı hem bu dünyada hukuk önünde hem de öbür dünyada Allah katında vereceksin. Unutma, Sırat köprüsünden Mercedes ile geçemezsin. Türkiye'nin onca sorunu, öldürülen kadını, yok edilen gençleri, uyuşturucu batağındaki yaşamları, ensest kurbanları, tecavüz mağdurları dururken; nişanlı çiftlerin el ele tutuşmasını dert edinerek fetva yayınlayan kurumunuz Ankara'da tecavüze uğrayan kedi olayında, Ağrı'da tuvalette aç bırakılıp öldürülen Melek katledildiğinde neredeydi?" diye sordu.

"BÜROKRATLIĞINI UNUTUYORSUN"

Sarıbal devamında "Sana bu söylediklerini kimlerin yazdırğını yaptırdığını biliyoruz. Sen bir bürokratsın unutuyorsun bazen bürokratlığını sanırım. ODTÜ'deki karalama kampanyası da aynen burada amaçlanan planın stratejik bir parçasıdır. Ne rejimi ne de bu ülkenin yüz akı ODTÜ'yü yıpratmanıza izin vermeyeceğiz. " dedi.

"BAŞKANLIK BİR AMAÇ DEĞİL ARAÇ. ORTA DOĞU FORMUNDA SÖZDE DİNE DAYALI AİLE YÖNETİMİ"

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, 1 Kasım seçimlerin ardından AK Parti'nin bir daha geriye dönüsü olmayacak şekilde ince ve ciddi bir planı devreye soktuğunu da belirtti. Sarıbal şunları dile getirdi: "Rus uçağının düşürülmesi bunun ilk adımıydı. Ardından doğuda tırmandırılan sivillerin çocukların kadınların yaşlıların ve askerlerin öldürüldüğü şiddet sarmalı ikinci ayağı. Değerli yalnızlık planlanan bir oyun. İçeride tüm dünya bize karşı havasıyla kabartılan milliyetçilik ve mezhepçilik Başkanlık geçiş bileti. Orta doğuda ki düğmeye basılan mezhepçiliğin en büyük oyuncusuyuz. Esad'a uzanan sürekli yapılan Alevilik vurgusu, kanlı dinci terör örgüne yapıldığı dünya tarafından biline silah yardımı ve ticareti. Hatta damadının bakan yapılmasından son olarak Diyanet, Enerji bakanlığı ve TRT Sayıştay denetiminden çıkarılmasının, Diyanetin açıklamaları, hatta Cuma namazına göre çalışma genelgesinin bir nedeni var. Hepsi planlı bir stratejinin parçası. Başkanlık bir amaç değil araç. Orta doğu formunda sözde dine dayalı aile yönetimi."

CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Sarıbal: Unutma, Sırat köprüsünden Mercedes... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER