Üniversiteli gençlere çocuk istismarı anlatıldı


Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Türk Tıp Öğrencileri Topluluğu tarafından Atatürk Konferans Salonu'nda 'Ensest ve Çocuk İstismarı' konulu sempozyum düzenlendi.

Dünya Sağlık Örgütü'nce, çocuğun sağlığını, fiziksel gelişimini olumsuz yönde etkileyen, bir yetişkin, toplum veya ülkesi tarafından bilerek veya bilmeyerek yapılan davranışlar çocuk istismarı olarak kabul ediliyor. UNİCEF'in yaptığı araştırmalara göre dünyada çocuk istismarı yüzde 1 ile yüzde 10 arasında seyrederken Türkiye'de bu oran yüzde 10 ile 53 arasında seyrediyor. Her 4 kız çocuğundan biri ve her 7 erkek çocuktan biri 18 yaşından önce cinsel istismara uğruyor.

Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. İbrahim Şilfeler ve Doç. Dr. Cem Zeren'in konuşmacı olarak katıldıkları sempozyumda, Hatay ve Türkiye'de yaşanan çocuk istismarları ve ensest vakalarına tıbbi ve adli pencereden yaklaşıldı.

Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri ile tıp öğrencilerinin takip ettiği sempozyumda, Doç. Dr. İbrahim Şilfeler, istismarın çocuk sağlığı üzerindeki etkilerini ele alırken; Doç. Dr. Cem Zeren ise adli tıp vakalarına değindi. Çocuklara yönelik gerçekleştirilen fiziksel ve ruhsal şiddetin görseller eşliğinde izleyicilere aktarıldığı program, soru cevaplarla devam etti.
Programda konuşmacılara çiçek takdiminde bulunuldu. CİHAN
<< Önceki Haber Üniversiteli gençlere çocuk istismarı anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER