CHP'li Kök: Valiler, doğuda vekillerin can güvenliğini sağlayamıyor

CHP'li Kök: Valiler, doğuda vekillerin can güvenliğini sağlayamıyor

CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, doğuda valilerin, can güvenliklerini sağlayamayacakları gerekçesiyle milletvekillerin gelmemelerini söylediğini iddia etti.

Döşemealtı Sanayici İşadamları Derneği'nin her seçim öncesi ağırladığı siyasi konukların ilki CHP Antalya milletvekilleri oldu. İlçedeki bir işletmede düzenlenen kahvaltıya katılan CHP Antalya milletvekilleri Devrim Kök ile Çetin Osman Budak açıklamalarda bulundu. İşadamlarına konuşan Devrim Kök, normal bir ülkede işadamlarıyla buluşan bir milletvekilinin ekonomi konuşması gerektiğini vurgulayarak Türkiye gündeminin buna imkan vermediğini söyledi.

Adalet, yargı, hukuk olmayan bir ülkeye anarşinin hakim olacağını belirten CHP Antalya Milletvekili, aynı zamanda partisinin Elazığ ve Bingöl müfettişi olduğu bilgisini paylaşarak, "Partim adına oraya gidip milletvekili olarak görev yapacağım. Valiyi arıyorum, diyorum ki, Oraya görev yapmaya geliyoruz. 'Endişe ederiz' diyor. 'Sizi burada koruyamama konusunda sıkıntı yaşarız, o geçeceğiniz güzergahtan' diyor. Bir vali eğer bir milletvekiline 'Siz geldiğinizde can güvenliğinizi sağlayabilme noktasında bir zafiyet oluşabilir, sıkıntı yaşarız' diyorsa zaten iş bitmiştir." diye konuştu.

Türkiye'nin bu dönem çok ciddi bir tamire ihtiyacı olduğunu belirten Devrim Kök, sahada yaptıkları çalışmalarda bunun sinyallerini aldıklarını dile getirerek, "Eğer bir oyun olmazsa, herkes ahlaki kurallara riayet ederse, bu toplum da bizim konuştuğumuz insanlar da samimiyse toplum ciddi bir değişime hazır vaziyette. Eğer bunu sağlayabilirsek o zaman normalleşme sürecine hızla gidebiliriz." diye konuştu.

7 Haziran'da ortaya çıkan sonucun cumhuriyet tarihinin en olumlu tablosu olduğunu belirten Kök, sözlerini şöyle tamamladı: "Nedeni şudur. Misak-ı Milli sınırları içinde yaşayan her siyasi görüşten, her kimlikten, her etnik gruptan vatandaşımızın temsilcilerinin orada yer aldığı bir parlamentoydu. Orada herkes vardı. Orada uzlaşmak için bütün zeminler de hazırdı ama maalesef bunu değerlendiremedik. Kürt hareketi parlamenter demokrasinin içinde yer bulmadığı sürece illegal örgütlerin ekmeğine yağ sürersiniz. Parlamento çatısı altında demokrasi kültürüyle ortak değerlerimizi öne çıkarak pekala orada görev yapılabilir."

İSTİHDAM SAĞLAYACAK YATIRIMINI DURDURDU

CHP'deki iş dünyasının temsilcilerinden olan Çetin Osman Budak ise ekonomi ağırlıklı konuştu. Güven ortamı ortadan kalktığında yatırımların yakından etkilendiğini belirten Budak, geçen yıl milli sermayenin yurt dışına 8 milyar dolar yatırım yapmasının bu güvensizliğin sonucu olduğuna işaret etti. Budak, işadamlarına, "Niye kendi ülkesine yatırım yapmamış?" diye sorun diyerek cevabına da kendisi verdi: "Adaletin, hukukun, demokrasinin, özgürlüklerin olmadığı yerde demokrasi olmaz."

6 milyon işsizi bulunan Türkiye'nin her yıl 1 milyon yeni kişiye istihdam oluşturması gerektiğini, bunun yolunun da özellikle sanayi yatırımlarından geçtiğini vurgulayan Çetin Osman Budak, "Güvenin bu kadar ortadan kalktığı ortamda siz yatırım planlarınızı ertelediniz mi bilmiyorum ama ben organize sanayi bölgesinde yapacağım, çok ciddi istihdam sağlayacak bir yatırımımı durdurdum, bekletiyorum. Önüme ne gelecek bilmiyorum. Nasıl bir şeyle karşılaşacağım bilmiyorum." şeklinde konuştu.

Hem içeride hem dışarıda ciddi daralma yaşayan Türkiye'nin sorunlarının çözümünün iktidar değişikliğinden geçtiğini dile getiren Budak, şunları kaydetti: "Türkiye'nin bugün çıkış yolu acilen hukuk devletine geri dönmesidir. Demokrasinin tekrar tecelli etmesi, adaletin tekrar sağlanması, revizyonist planların yapılması için mutlaka bir iktidar değişikliği gerekiyor. Yoksa bu imajı değiştirebilecek durumda değiliz. Mutlaka bu ülkede özgürlüklerin gelebileceği bir iktidardan bahsedilmesi gerekiyor."

Budak, 7 Haziran'da halkın iradesi sandığa yansımasına rağmen 1 Kasım'da neden seçime gidildiğiyle ilgili, "Biz artık o sarayı orada korumak için sandığa gidiyoruz. Çok nettir." tespitinde bulundu. CHP Antalya Milletvekili, işadamlarına "Sandığa gidin, gerekeni yapın." diyerek sözlerini tamamladı. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Kök: Valiler, doğuda vekillerin can güvenliğini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER