CHP İzmir adayı Sertel: Siyasilerin çocukları bedelliden yararlanmasın


CHP İzmir 2. bölge milletvekili adayı Atila Sertel, Türkiye'de her şeye zam yapılırken bedelli askerlikte indirime gidildiğini belirterek, "Bu indirimden en çok da AKP hükümetinin bakanları ve milletvekilleri yararlandı, çünkü AKP'li bakan ve milletvekilinin çocuğu olan 137 kişi bedelli askerlik yaptı. 'Siyasilerin çocukları bedelli askerlikten yararlanamaz' diye bir kanun çıkarmak lazım." dedi.

Sertel, genel seçim çalışmaları kapsamında sırasıyla Naldöken, Doğanlar, Pınarbaşı, Işıkkent ve Çamdibi esnafını ziyaret etti. Vatandaşlar Sertel'e daha çok terör ve ekonominden şikayet ederken yeni dönemde terörün tamamen bitirilmesini istediklerini söyledi.

'ÖNCE TÜRKİYE'

CHP'nin "Önce Türkiye" misyonuyla hareket ettiğini belirten Atila Sertel, "Bizim için her şeyin temelinde insan var, birlik beraberlik var, Türkiye var. Biz terör meselesine Kürt-Türk diye bakmıyoruz. Şehitlerimiz için hepimizin canı yanıyor. Din, bayrak ve şehitler üzerinden siyaset yapılmaz. CHP ırkı, cinsiyeti, dili, dini, mezhebi, düşüncesi, doğum yeri, sosyoekonomik durumu ne olursa olsun, tüm insanların birbirine eşit olduğu görüşünü savunur." diye konuştu. Bütün sıkıntıların çözümünün Meclis'ten geçtiğini vurgulayan CHP adayı Sertel, şunları söyledi: "AKP iktidarında ne yazık ki bazı kanunlar, sadece kendileri ve çevrelerindekilerin yararlanması için çıkarıldı. Bu ülkede her şeye zam yapılırken bedelli askerlik, 30 bin liradan 18 bin liraya düştü. Sonra bir baktık ki AKP'li bakan ve milletvekillerinin çocuğu olan 137 kişi bedelli askerlikten yararlandı. Teskerelerini bankalardan aldılar ama Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun oğlu bundan yararlanmadı. 'Bedelli askerlikten siyasilerin çocukları yararlanamaz' diye bir kanun çıkarmak lazım. Biz parti olarak 'Önce Türkiye', 'Önce İnsan', 'Önce Birlik' diyoruz. Tüm sorunların çözümüne de bu şekilde yaklaşıyoruz ve bütün bunları seçim bildirgemizde vatandaşlarımıza beyan ediyoruz. 1 Kasım'dan sonra CHP iktidarında Türkiye için her şey çok farklı olacak." CİHAN
<< Önceki Haber CHP İzmir adayı Sertel: Siyasilerin çocukları bedelliden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER