Cernek Gölü'ne modern balıkçı barınağı yapılıyor

Cernek Gölü'ne modern balıkçı barınağı yapılıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Kızılırmak Deltası'nda bulunan Cernek Gölü'nde yapılan balıkçı barınağı gölden balık tutan balıkçıların dinlenebileceği ve soğuktan korunabileceği şekilde yapıldı.

Kaçak yapılaşma ve kaçak avcılıkla mücadeleyi sürdüren Samsun Büyükşehir Belediyesi, Kızılırmak Deltası'nda bulunan kaçak yapıların yıkılması çalışmalarına devam ediyor. Köy halkının ve bölgede balıkçılık yaparak geçimini sağlayan vatandaşların mağdur olmaması konusunda hassasiyet gösteren Samsun Büyükşehir Belediyesi, Cernek Gölü'nde bulunan ve kaçak olan balıkçı barınağını yıkarak yerine modern görünümlü bir balıkçı barınağı inşa etti.

Kızılırmak Deltası'nda bulunan ve avlanmaya açık alanlardan birisi olan Cernek Gölü'nden balık tutan balıkçıların kullandığı barınağın kaçak konumda olduğu için yıkılarak yenisinin yapıldığını belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, "Cernek Gölü deltanın avlanmaya açık olan alanlarından birisi. Burada yer alan balıkçı barınağı harabe şeklindeydi. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak, doğal yaşama uygun şekilde hareket eden balıkçılara böyle modern bir balıkçı barınağı inşa ettik. Burada balıkçıların birbiriyle sohbet edebileceği ve dinlenebileceği sosyal bir tesis oluşturduk. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak bölgede hiçbir köylüyü veya geçimini balıkçılıkla kazanan ve yasal sınırlar içerisinde balıkçılık yapan hiçbir vatandaşımızı mağdur etmedik, etmeyeceğiz. Aksine onları bu bölgenin güzelliği olarak gördüğümüz, bildiğimiz için taleplerine karşılık vermek için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Kızılırmak Deltası'ndaki kaçak yapıların yıkımına devam edildiğini de belirten Öncel, "Deltada bulunan onlarca kaçak yapılaşmanın yıkımı gerçekleştirildi. Geri kalanlarının da yıkımına devam ediliyor. Kaçak yapıların sahipleri binalardan kullanabilecekleri malzemeleri aldıktan ve yıkıma hazır hale getirdikten sonra ekiplerimize haber veriyor ve yıkımı bu şekilde gerçekleştiriyoruz. Burada hiçbir yapı gelişigüzel yıkılmadı. Vatandaşların mağdur olmaması için binalarda bulunan ve başka yerlerde kullanabilecekleri malzemeleri almalarına zaman verdik. Hatta Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak yardım da ettik." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Cernek Gölü'ne modern balıkçı barınağı yapılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER