Bursagaz, yaşanabilir bir dünya için 'sürdürülebilirlik konusunu masaya yatırdı


Sektöründe ilklere öncülük eden projelere imza atan Bursagaz, KalDer Bursa Şubesi işbirliğiyle Bursa'da ilk kez Sürdürülebilir Yaşam Konferansı düzenliyor. Crowne Plaza Hotel'de gerçekleştirilen konferansta birbirinden renkli oturumlarla sürdürülebilirliğin önemi anlatılıyor. Sürdürülebilirlik yaklaşımı ve raporlama, yerelleşme ve istihdam ile değer katma, kurumsal vatandaşlık, sürdürülebilir marka olma, insana yatırım, enerji, emisyon ve çevresel etki yönetimi gibi birçok konu ele alınacak. Konferans 'insan, dünya ve kar üçgeninde yaşamak' adlı özel oturum ile sonlanacak.

Sürdürülebilirlik konusunun anlatıldığı görüntü filmi ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, "Bu gün dünyamızın gündem konularından biri olan sürdürülebilirlik bizleri sadece çevre değil aynı zamanda sosyal ve ekonomik alanda da daha iyi bir geleceğe hazırlanmak anlamında hayatımıza girmiş bulunuyor. Bizde Bursagaz olarak ilk adımımızı 5 yıl önce bir kamu hizmeti niteliğinde olan doğalgaz dağıtım faaliyetimizi sürdürülebilirlik yaklaşımımızla değerlendirmeye başlayarak attık. Her geçen gün attığımız adımlar büyüdü. Enerji yönetimi insana yatırım, ekonomik değer oluşturma, toplumsal yatırımlar her geçen gün sürdürülebilirlik stratejimizde yerini aldı." dedi.

Günümüzde sadece kamu değil, özel girişimlerin yanı sıra, kişilerin de sürdürülebilirliğin çarelerini aradığını belirten Tola, "Bu gün gururla Bursagaz'ın stratejik karnesinde sürdürülebilir gelecek üretiminin ayrı bir strateji olarak değerlendirildiğini ifade etmek istiyorum. Bu gün aslında bizim Bursagaz olarak bu güne kadar gerçekleştirdiğimiz çalışmaların sonucu olarak ortaya koyduğumuz sürdürülebilirlik çarkı yönetim modelinin yerel, uluslar ve global arenada sesini duyuruyor olacağız." şeklinde konuştu.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK HER KURUMUN SORUMLULUĞUNDA

Kalder Bursa şube başkanı Erdal Elbay da şunları söyledi: "Konferansın temel konusu olan iyi yönetilen şirketlerin günümüzdeki rehberi sürdürülebilirlik her geçen gün daha da önem kazanan şirket değerleri ve stratejik planlarında yer alan bir kavram haline gelmiştir. Bunun nedeni sürdürülebilirliğin çevresinin ve doğal kaynakların etkin ve dengeli kullanımına önem veren ekonomik büyümeyi birlikte ele alan ve gelecek nesillere sağlıklı bir dünya bırakacak ürün ve hizmetlerin sunulmasını hedefleyen bir model olmasıdır. Sürdürülebilirlik tüm özel ve kamu kurumlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının da sorumluluğudur."

Konferans Bursagaz sürdürülebilirlik takımından Tuğçe Balarısı ve Ahmet Candan tarafından sunulan sürdürülebilir ve raporlara sunumu ile devam etti. Program daha sonra konu ile ilgili sunum ve oturumlarla devam etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Bursagaz, yaşanabilir bir dünya için 'sürdürülebilirlik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER