Yıldız Holding'te yönetime taze kan


Yıldız Holding Mali İşler Grup Başkanı (CFO) ve Gıda Dışı Yatırımlar Murahhas Azası olarak görev yapan Dr. Cem Karakaş Ekim ayı itibari ile İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Dr. Cem Karakaş'tan boşalan CFO görevine ise, Karakaş'a bağlı olarak Mali İşler Başkan Yardımcılığı'nı yürüten Mustafa Tercan getirildi.

Geçtiğimiz Kasım ayında United Biscuits'i satın alarak dünyanın üçüncü büyük bisküvi şirketi haline gelen Yıldız Holding'de global yapılanma kapsamında üst yönetimde bir dizi yeni atama da gerçekleşti. 2010 yılı başından beri şirket bünyesinde yer alan ve Mali İşler Grup Başkanı (CFO) ve Gıda Dışı Yatırımlar Murahhas Azası olarak görev yapan Karakaş, Ekim ayı itibari ile İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atandı. Karakaş'tan boşalan CFO görevine ise, Mali İşler Başkan Yardımcılığı'nı yürüten Tercan getirildi.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, söz konusu atamalar ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Yıldız Holding'in ana işi bisküvi ve çikolata. Stratejimizi, bu alanda dünyanın en iyisi olmak olarak belirledik. Son yıllardaki operasyonlarımızı da hep bu odak ile yürüttük. Dr. Cem Karakaş, şirketin globalleşme stratejisinin oluşturulması ve hayata geçirilmesinde yakın yardımcılarımdandı. Bu yeni rolü ile de, şirketin yeni dönemindeki büyüme ve yapılanmasında değerli katkılar sağlayacak. Karakaş'ın gözü ise arkada kalmayacak. Görevini, işinin ehli, tecrübeli bir arkadaşına devrediyor."

Koç Holding'te çalışma hayatına başlayan Dr. Karakaş, daha önce ayrıca Oyak Grubu ve Erdemir Grubu'nda üst düzey yöneticilik ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Kariyerine Deloitte'ta başlayan Tercan da 2010 yılından beri Yıldız Holding bünyesinde sırasıyla Holding Mali Kontrol Genel Müdürü ve Mali İşler Başkan Yardımcılığı yaptı.
CİHAN
<< Önceki Haber Yıldız Holding'te yönetime taze kan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER