Bulgar gazeteci cinayetinde Almanya'da bir gözaltı

Bulgaristan İçişleri Bakanı, 30 Eylül'de Bulgaristan'ın Rusçuk kentinde tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülen gazeteci Viktoria Marinova cinayetiyle bağlantılı bir Bulgar vatandaşının Almanya'da gözaltına alındığını duyurdu.

SHABER3.COM

Bakan ayrıca yakalanan şahısta yapılan DNA testinin sonucunun olay bölgesindeki testlerle birebir uyuştuğunu bildirdi.

Bulgaristan Başsavcısı da 1997 Bulgaristan doğumlu şahsın gıyabında 'tecavüz ve cinayetten' suçlandığını bildirdi.

Başsavcı, Severin Krasimov isimli şahısla ilgili Avrupa genelinde yakalama emri çıkarıldığını da sözlerine ekledi.

Ancak başsavcı, cinayetin gazetecinin yaptığı haber dolayısıyla işlenmiş olabileceğini söylemek için henüz erken olduğunu dile getirdi.

Gazeteci cinayetiyle ilgili soruşturmada daha önce de Rumen bir şahıs polis tarafından sorgulanmış ardından serbest bırakılmıştı.

Brüksel'den Bulgar yetkililere uyarı

Öte yandan Avrupa Birliği, ülkedeki yolsuzlukları araştıran gazeteci Viktoria Marinova'nın Rusçuk kentinde öldürülmesine ilişkin, "Bulgar yetkililer en kısa sürede sorumluları yargılamalı." çağrısında bulundu.

AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, yaptığı açıklamada, "Marinova'nın korkunç cinayetinden dolayı şaşkınlığa uğradım. Yine hakikat yanlısı ve yolsuzluğa karşı mücadele veren cesur bir gazeteci hayatını kaybetti. Bulgar yetkililer en kısa sürede sorumluları yargılamalı." ifadelerine yer verdi.

Bulgar gazeteci Viktoria Marinova, cumartesi günü ülkenin kuzeyindeki Rusçuk kentinde Tuna Nehri kenarında ölü bulunmuştu.

Polis, 30 yaşındaki gazetecinin tecavüz edildikten sonra boğularak öldürüldüğünü duyurdu.
<< Önceki Haber Bulgar gazeteci cinayetinde Almanya'da bir gözaltı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER