Bu reklam filminde New York Times'a hiç de 'paçavra' denmiyor...

Havuz medyasının amirali Sabah gazetesi, paçavra denen New York Times'ı geçtiğimiz yıllarda ek olarak dağıttı, üstüne bir de reklam filmiyle PR yaptı.

Bu reklam filminde New York Times'a hiç de 'paçavra' denmiyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kendisini eleştiren ünlü gazete New York Times'tan paçavra olarak bahsetmesinin ardından yandaş medyada gazeteye karşı savaş ilan edildi. Hatta damat gazetesi Sabah'ta bugün, gazetenin Sultan 2. Abdülhamit'e komplo kurduğu iddiası bile haber olarak yer aldı.

EYYYY SABAH... DÜNE KADAR EK OLARAK VERİYORDUN?

Ancak çok değil 5 yıl önce hızlı yandaş Sabah Gazetesi, New York Times'ın Türkçe versiyonunu Pazar günleri ek olarak dağıtıyordu. Hem de süslü reklam filmleri, cafcaflı reklam haberleriyle. 
Grubun yayın organları, bakın Sabah'ın NYT ekini nasıl pazarlamış:

''New York Times'ı bilmeyen yoktur. 1851'den beri faaliyette bulunan Amerikan gazetesi, alanında dünyanın en önde gelenlerinden. Dünyanın her tarafına konuşlanmış binden fazla muhabiri ve 29 bürosuyla gazete, dünya çapında hemen tüm kurumların öncelikli referans kaynağı. Bugüne kadar basının Nobel'i sayılan 100'e yakın Pulitzer Ödülü alan New York Times (NYT) "Basılmaya layık tüm haberler" sloganını başkalarına da benimsetmiş, dünya gündemini belirleyen kaynakların en başında geliyor. Günlük tirajı hafta içi 1.2 milyon, hafta sonu ise 1.7 milyona ulaşıyor. 1896'dan beri aynı ailenin; Ochs ailesinin patronajında yayımına devam eden gazete Amerika'nın da gözbebeği. ABD'de 4. Kuvvet denince ilk akla gelen isim aynı zamanda.
Salt ek değil, yeni bir gazete
İşte bu New York Times geçtiğimiz haftadan itibaren Türkiye'de Sabah gazetesine ek oldu ve pazar günleri gazete ile beraber verilmeye başlandı. Ancak Sabah'la beraber verilecek olan, basında daha önce çıkan haberlerde olduğu gibi NYT'nin meşhur hafta sonu eki "New York Times Magazine" değil, o hafta içi NYT'den derlenen haberlerden oluşacak olan bir dünya haberleri seçkisi... Konuyla ilgili görüştüğümüz Sabah'ın dış haberler koordinatörü ve New York Times eki yönetmeni Alparslan Akkuş öncelikle bu konuya dikkati çekiyor, "NYT'nin o hafta yayımlanmış yazılarından bir seçkiyle oluşturulan yeni bir gazete veriyoruz" diyor ve ekliyor: "Verdiğimiz aslında bir ek değil, yeni bir gazete!" *

ARŞİV BAŞA BELA... 1 NUMARALI REFERANS GAZETE SLOGANLI REKLAM FİLMİ

Bununla sınırlı değil. Gazete üstüne bir de New York Times'ın dağıtımını yapmasını reklam filmi yapmış. Hem de 1 numaralı referans gazetesi sloganıyla... 
İşte o reklam filmi.
New York Times'ın, Sabah tarafından dağıtılmayı PR malzemesi yaptığını, reklam filmleri çektiğini duymadık ama havuzcuların 2011 yılından bu yana güncellenmeyen @Sabahnyt adlı bir Twitter adresi bile var.

İşin özeti, siyasetçiyle beraber devamlı dönmek zorunda olan yandaş medyanın arşivi başa bela...

SAMANYOLUHABER.COM

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER