Hasan Polatkan'ın yeğeninden AKP'ye 27 Mayıs çıkışı!

Hasan Polatkan'ın yeğeni: "27 Mayıs'ı oy almak için meydanlarda sakız etmeyin"

Hasan Polatkan'ın yeğeninden AKP'ye 27 Mayıs çıkışı!

27 Mayıs 1960 darbesinde dönemin Başbakanı Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ile birlikte idam edilen Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın yeğeni Hasan Serdar Bilir, twitter hesabından Başbakan Ahmet Davutoğlu'na "27 Mayıs'ı oy almak için meydanlarda sakız etmeyin" diye tepki gösterdi.

Grihat'ın haberine göre, Polatkan'ın ailesi ve yeğeni Temmuz 2013'de Ankara TMK. 10. Maddesiyle Yetkili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuş, darbecilerin yargılanmasını istemişti. Savcılık, darbeleri gerçekleştirenlerin yargılanmasını engelleyen geçici 15. maddenin 12 Eylül referandumunda kaldırılması üzerine, darbeleri “insanlık suçu” kapsamında değerlendirerek soruşturma başlatmıştı. Soruşturma geçtiğimiz günlerde  Ankara anayasal düzene karşı işlenen suçlar bürosu savcılığınca takipszilik kararı verilerek kapatıldı. Söz konusu karara tepki gösteren Polatkan'ın yeğeni  Hasan Serdar Bilir, twitter hesabından karara tepki gösterdi ve şu açıklamalarda bulundu:

" Davutoğlu, "yabancı yapım tanklarla türkiye'de 10 yılda bir darbe yapanlar, 27 mayıs'ta tanklarla meydana inenler", 27 mayıs demokratlardan oy almak için kullanılan bir söz. Zira verdiğimiz suç duyurusunda takipsizlik kararı verdiler. Davutoğlu, milletten 27 mayıs'ı oy almak için meydanlarda sakız etmeyin"

GRİHAT
<< Önceki Haber Hasan Polatkan'ın yeğeninden AKP'ye 27 Mayıs çıkışı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER