Savcının başını bu görüntüler mi yaktı?

Ankara'da yürütülen 15 Temmuz darbe girişimi ana davasının savcısı değişti.

SHABER3.COM

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararnamesi ile Ocak ayında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirilen Yüksel Kocaman'ın ardından Ankara Adliyesi'nde yeni görev değişiklikleri yapıldı. En önemli değişiklik darbe soruşturmasında yaşandı Başsavcıvekilleri Ali Kuşçuoğlu, Ergün Şahin ve Mehmet Odabaşı, darbe  soruşturmalarının da yürütüldüğü Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma  Bürosunda görevlendirildi.

Darbe girişimi soruşturmalarını yürüten Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan sorumlu Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen ise  Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu'nun başına getirildi. 

15 TEMMUZ ÇATI İDDİANAMESİNDEKİ BAZI DETAYLAR KELLE Mİ ALDI?

15 Temmuz Çatı iddianamesi özellikle Karargah denen Genelkurmay binasının ele geçirilmesiyle ilgili gelişmeler baz alınarak hazırlanmıştı. İddianamede yer alan, darbe girişimi gecesi, yurt genelinde askeri kışlalarda hareketlilik başlamışken saat 20.30'a kadar Hakan Fidan'ın Genelkurmay'da Hulusi Akar'la baş başa yaptığı görüşme ve protokol subayı tarafından normal şekilde yolcu edilmesinin kamera görüntüleriyle yer alması kafaları karıştırmıştı. Darbe girişiminin en önemli hedeflerinden biri olması beklenen MİT müsteşarının, darbecilik suçlamasıyla o gece karargahta görev yapan neredeyse herkesin tutuklandığı Genelkurmay'dan elini kolunu sallayarak çıkması, ancak aynı zamanda bu durumun MİT müsteşarına ya da Genelkurmay Başkanı'na sorulmamış olması soru işaretlerini artırmıştı. 

İddianamede ayrıca alınan ifadelerde ayıklama yapılmadığı da iddialar arasında. Hükümeti zor duruma düşürecek, darbenin aslında anlatılanlardan farklı geliştiği ve söndüğünü ortaya çıkaracak asker ifadelerinin savcılık tarafından sansürlenmeden iddianameye sokulduğu belirtilirken bu gelişmeler HSYK'nın ilk fırsatta koordinatör savcıyı görevden almasıyla sonuçlandı

KPSS SAVCISI DA GİTTİ

KPSS yolsuzluklarına yönelik yaptığı soruşturmalarla tanınan ve bugüne kadar sınav yolsuzluklarıyla ilgili 10 ayrı dava açan savcı Yücel Erkman da Zamanaşımı Bürosu'nda görevlendirildi.
<< Önceki Haber Savcının başını bu görüntüler mi yaktı? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER