Bozkır'dan AB'ye: Eleştirileri aramızda halledelim, basına açıklama yapmayalım


AB Bakanı Volkan Bozkır, AB Komisyonu'nun genişleme müzakerelerinden sorumlu üyesi Johannes Hahn'la bugün yaptıkları görüşmede sorunları basın yoluyla gündeme getirmeme konusunda anlaştıklarını söyledi.

Ortak basın toplantısında konuşan Bakan Bozkır, "Birbirimize karşı çok açık olacağız. Eleştirileri dinlemeye hazırız. Hakikate ve doğru algılara uygun olan eleştirileri dikkate almaya hazır olacağız. Eleştirile hakkında soru işaretleri olursa yine basının önünde açıklama yapmayacağız; birbirimize yazacak, birbirimizle konuşacak, niçin aynı şekilde düşünmediğimizi anlatmaya çalışacağız. Komisyon'u ikna edebilirsek bu eleştiriyi listeden çıkarmış olacağız. Komisyon bizi ikna ederse bu takdirde de ciddi şekilde çalışmamız gerekecek." dedi.

AB Bakanı Bozkır ise Pazartesi günü Reform Eylem Grubu'nun toplanarak AB ile mutabakata varılan konuları ele alacağını, Çarşamba günü ise hükümetin yapacakları reformlar konusunda 6 aylık bir eylem planı açıklayacağını dile getirdi. Ardından da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Brüksel'e gelerek mülteciler meselesinde neler yapıldığı hakkında bilgi vereceğini ifade etti. Bozkır, 14 Aralık'ta ise uzun süre aradan sonra yeni bir faslı müzakerelere açılacağını dile getirdi

HAHN: KIBRIS SORUNU ÇÖZÜLMEZSE TÜRKİYEİ İÇİN B PLANI YOK

Johannes Hahn ise Kıbrıs sorununun çözülmemesi halinde Türkiye ile müzakerelerde bir B planlarının olmadığını söyledi.

Basın toplantısında bir soruya cevap veren Hahn, Kıbrıs'taki müzakerelerin son derece cesaret verici olduğunu ifade etti. Hahn, "Olumlu bir sonuç çıkacağından eminim. Bu yüzden bir B planı üzerinde düşünmeye gerek yok. Tek plan olan A planı üzerinde çalışmalıyız." dedi.

Görüşmede, Türkiye'de ifade özgürlüğü ve yargı bağımsızlığının durumu ile ilgili ciddi endişelerin de gündeme geldiğini ifade eden Hahn, "Bunlar görüşülmeli. Biz de bunlardan kaçınmıyoruz. Fakat anlamlı ve dostça bir şekilde nasıl devam edebileceğimiz görüşüyoruz." dedi. Hahn, 23 ve 24. fasılların da bu konularla ilgili olduğunu hatırlattı. CİHAN
<< Önceki Haber Bozkır'dan AB'ye: Eleştirileri aramızda halledelim, basına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER