Bolu'da neler oluyor?

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, okullarda 10’uncu Yıl Marşı’nın çalınmaması talimatı verdi. Bolu ayağa kalktı. Bugün ise AKP'li Bolu Belediyesi bağlantı yolunu kepçeyle kazarak tesisi ulaşıma kapattı.

Bolu'da neler oluyor?

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan okul müdürleri toplantısında, okullarda 10’uncu Yıl Marşı’nın çalınmaması talimatını verdi. Yasak talimatının ardından Yusuf Cengiz, Dağkent Kıroğlu Eğitim ve Sağlık Vakfı İlkokulu’nda düzenlenen karne törenine Vali Aydın Baruş ile birlikte katıldı. Cumhuriyetin kuruluş hikayesini anlatan marşı yasaklatmasını ise eğitim müdürü “Artık 10’uncu Yıl Marşı mı kaldı? 2023’de 100’üncü yıl marşını yazacağız” diye savundu.


Bolu Valisi Aydın Baruş, okullarda 10’uncu Yıl Marşı’nın çalınmaması için okul müdürlerine talimat veren İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz hakkında inceleme başlattıklarını, sonuca göre soruşturma açılıp açılmayacağına karar verileceğini söyledi. Baruş, CHP milletvekili Tanju Özcan'ın da aralarında bulunduğu gruba yönelik gazlı müdahale için "Polisin kurmuş olduğu barikatı kaldırmak ve emniyet güçlerimizi zor durumda bırakmak üzere bazı tatsız hareketler yaptılar" dedi. Vali, CHP'li Özcan için "Adamsan bu Milli Eğitim Müdürü’nü görevden alırsın’ gibi bir ifade kullanmış. Bir defa adamlığın ölçütünü koymak sana düşmez" ifadelerini kullandı.

Bağlantı yolu kapatılan tesisin gece otoparkı da kazıldı

Bolu'da, bağlantı yolu imar planında yer almadığı için kapatılan TEM üzerindeki alışveriş merkezinin D-100 karayolu kenarında kullanmaya başladığı otopark da belediye ekipleri tarafından gece kazılarak kapatıldı. 

Tesisteki iş yeri sahipleri duruma tepki gösterdi. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise arazinin belediyeye ait olduğunu söyledi.

Bolu Dağı A.Ş. CEO'su Raşit Doğan, sosyal medya hesabından belediyenin otoparka  hendek kazmasına tepki göstererek, "Bolu Belediyesi gece gündüz demeden çalışıyor . Ne mi yapıyor? Hendek kazma konusunda hızını alamadı, bu sefer tarlaların etrafını kazıyor. Hadi yolu 'imar yok diye şikayet ettiler' dedin kazdın. Sayın Başkan tarladan ne istiyorsun? Gel oldu olacak binayı yık, konu kökünden çözülsün" diye yazdı.
<< Önceki Haber Bolu'da neler oluyor? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER