Serdar Aziz hakkında 10 şey!

Galatasaray, Bursaspor'un milli oyuncusu Serdar Aziz'i renklerine bağladı.

Serdar Aziz Galatasaray'a imza attı

Galatasaray'ın Bursaspor'dan transferi Serdar Aziz, kendisini 4 yıllığına Galatasaray'a bağlayan sözleşmeye medya önünde imzayı attı. Serdar Aziz imza törenine Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile birlikte katıldı.

2020 yılına kadar Galatasaray'a imza atan yeni transfer Serdar Aziz imza öncesi "Benim için harika bir gün. Çok mutluyum. Dünya devi bir kulüpte olduğum için şanslıyım. Büyük sorumluluklarım olacak. Hedefleri olan bir insanım. Elimden gelen tüm mücadeleyi Galatasaray için vereceğim. Büyük hedeflere, şampiyonluklara hep beraber koşacağız. Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Transfer ile yakından ilgilendi. Yönetim kuruluna da teşekkür ediyorum..." dedi.

Kulübün internet sitesi de, Serdar Aziz ile ilgili 10 detayı duyurdu.

İşte o detaylar:

- Makedonya Manastır doğumlu bir baba ve Bursa Yenişehirli bir annenin çocuğu olarak 23 Ekim 1990 tarihinde Bursa Osmangazi'de dünyaya geldi.

- Babasının futbolculuk hayalini gerçeğe dönüştürmek için 10 yaşında Bursaspor altyapısına başladı. Çok değil, bu hayal 6 yıl sürdü...

- Bülent Korkmaz’ın Bursaspor’da hocalık yaptığı dönemde Bursa Merinos'ta kiralık oynadı. Onu Bursaspor'un A takımına çağıran ilk isim ise Raşit Çetiner oldu.

- 2008-09 sezonunda Samet Aybaba'nın çalıştırdığı Bursaspor'da ilk kez bir maça çıktı. 25 Ekim 2008 tarihinde Kadıköy deplasmanında stoper olarak Bursa savunmasında yer aldı...

- Sezonu 7 resmi maçla tamamlarken 3 Mayıs 2009'daki Antalya deplasmanında attığı golle savunmacı golcü kimliğinden kesit sundu.

- Bursaspor'un Süper Lig şampiyonluğu yaşadığı 2009-10 sezonunda A2 takım kadrosunda yer aldı. Ertesi sezon Ertuğrul Sağlam döneminde takımın değişmez parçası olmayı başardı. 6 sezonluk periyotta 171 resmi maça çıktı. 11 gole imza attı.

- Serdar Aziz, 2011 yılında babasının Makedon asıllı olması Makedonya Milli Takımı'ndan teklif aldı. Ancak Galli teknik direktör John Benjamin Toshack'a, "Türk'üm ve benim hayalim Türkiye A Milli Takımı'nda oynamak" dedi.

- 59 kez milli takımın alt kategorilerinde yer alan Serdar Aziz 16 Kasım 2014'teki Kazakistan maçıyla A Milli Takım kariyerine başladı. Daha ilk maçında golle tanıştı. 9 kez A Milli oldu.

- Ay-Yıldızlı formayla Euro 2016'da mücadele eden Türkiye'nin geniş kadrosunda yer aldı ancak sakatlığı nedeniyle Fransa'daki turnuvaya gidemedi.

- 2014 yılı Mayıs ayında hayatını Tuğçe Türk ile birleştirdi.

Serdar Aziz'in Performansı


<< Önceki Haber Serdar Aziz hakkında 10 şey! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER