Bir öğrenciye daha Cumhurbaşkanı'na hakaretten dava!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret gerekçesiyle açılan davalara her gün bir yenisi ekleniyor.

Bir öğrenciye daha Cumhurbaşkanı'na hakaretten dava!

Bu davalardan sonuncusu Konya’da açıldı. 17 yaşındaki lise öğrencisi A.E.K., Erdoğan’a hakaret içeren slogan attığı iddiasıyla hakim karşısına çıkacak.

Konya’da 23 Aralık 2014 tarihinde, sosyal medya üzerinden bir araya gelen gençler, Menemen’de 84 yıl önce katledilen Kubilay’ı anmıştı. Bu programda basın açıklamasını Meram Endüstri Meslek Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi M.E.A. (16) yaptı. Erdoğan’a Hakaret içeren sözler sarf ettiği iddia edilen lise öğrencisinin konuşması polis tarafından kamerayla kaydedilerek tutanak tutuldu, hakkında soruşturma başlatıldı. Bir gün sonra öğrenci, okulunda gözaltına alındı ve çıkarıldığı 1’inci Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklandı. Avukatların itirazı ve kamuoyundaki tepki üzerine lise öğrencisi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

17 YAŞINDAYIM, BİR GELECEĞİM VAR

Aynı anma törenine katılan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi A.E.K.’ye de Erdoğan’a hakaret suçundan dava açıldı. Savcılığın hazırladığı iddianamede, M.E.A.’nın basın açıklaması yaptığı sırada A.E.K.’nin megafonu alarak ‘kaçak sarayın kaçak’ şeklinde slogan attığı ileri sürüldü. 17 yaşındaki lise öğrencisi, ‘’Basın açıklamasının yapılacağı yere gittim, slogan attım. M.E.A. için de beraat istiyorum. Bu konunun geleceğimizi etkilemesini istemiyoruz. Arkadaşım 16, ben 17 yaşındayım. Bizim bir geleceğimiz var ve bunlar bizim için önemli.” diye konuştu. Lise öğrencisine, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis isteniyor. Dava, 2 Haziran’da Konya 3’üncü Çocuk Mahkemesi’nde başlayacak.

OKULDA OLMAM GEREKİYORDU

16 yaşındaki M.E.A.’nın da dün aynı mahkemede ilk duruşması görüldü. Liseli genç, duruşma sonunda yaptığı açıklamada, ‘’Bugün bu saatlerde benim okulda olmam gerekiyordu. Ama bugün de adliye binasındayım. Ben sürekli adliyeye gelip gitmek istemiyorum. İnşallah önümüzdeki duruşmada beraat etmek istiyorum. Daha rahat bir şekilde geleceğime hazırlık yapmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

DHA
<< Önceki Haber Bir öğrenciye daha Cumhurbaşkanı'na hakaretten dava! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER