Bin 500 kişinin iş umudu

Bin 500 kişinin iş umudu

Sivas Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından yürütülen Toplum Yararına Proje (TYP) kapsamında 2 bin 500 kişilik yerleştirmenin ardından 2 bin 750 kişilik kontenjan daha verildi. Başvurular dikkate alınarak Emniyet, Sağlık, Tarım ve Gençlik Spor Müdürlüğünde çalıştırılmak üzere 60 kişilik iş için mülakat yapıldı. Bin 500 kişi 6 aylık işe yerleşebilmek için sıra bekledi.

Sivas Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü Toplum Yararına Proje çalışmalarını sürdürüyor. İŞ-Kur bu kapsamda 2 bin 500 kişilik projenin ardından yeni açılan 2 bin 750 kişilik kontenjan için çalışmalara başladı.

Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Nurettin Köksal, bir ay önce 2 bin 500 kişilik TYP projesi kapsamında il merkezinde bin, ilçelerde ise bin 500 kişinin dağıtımını yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti: "Meclis Başkanımızın gayretleriyle ilimize 2 bin 750 kişilik yeni bir kontenjan gönderildi. Bu kontenjanları da kamu kurum ve kuruluşlarına ihtiyaçları doğrultusunda dağıtımlarını yaptık. Bunların il merkezine bin kişi köylere hizmet götürme birliğine 250 kişi, diğer Bin 500 kişiyi de 16 ilçemize paylaştırdık. Şu an Tarım İl Müdürlüğü salonunda hem Tarım İl Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne alacağımız elemanların mülakatlarını yapıyoruz. 'Hepsine müracaat edebilsinler' diye 4 kurumun mülakatlarını da bir arada yaptık. 23 Kasım'da işe başlayacaklar. 6 aylık bir süre için çalışacaklar ve 29 Nisan 2016 tarihinde işleri sona erecek. Şu an Sivas'ta TYP'de toplamda 9 bin 500 kişi çalışmaktadır. Ekonomik yönden şehre çok büyük bir katkı sağlamaktadır. Katkıları olan herkese teşekkür ediyorum."

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Yemekhanesi'nde yapılan mülakatla birlikte başvuru yapan bin 500 kişi arasından Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 20'şer, Emniyet Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü'ne ise 10'ar olmak üzere 4 kuruma toplam 60 işçi alımı için mülakat yapıldı. Sonuçların 2 gün içinde açıklanacağı kaydedildi. TYP çalışmaları kapsamında bugün Milli Eğitim yarın ise Belediye için mülakat yapılacak.

CİHAN
<< Önceki Haber Bin 500 kişinin iş umudu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER